BABIĆ SLAŽE KOCKICE ZA SPEKTAKL U HRVATSKOJ: / 'Ovo je samo zagrijavanje, sljedeće godine idemo po naslov'

Image

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić (25) trenutno se priprema za preostale utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

18.1.2017.
12:35
VOYO logo

Iako je raspored izrazito gust pronašao je vremena za intervju za službenu stranicu SP-a.

On je posebno zanimljiv organizatorima jer baš poput ranije Igora Vorija, Jakova Gojuna i Marka Kopljara brani boje francuskog PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku razgovora prokomentirao je tri pobjede u grupnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo. Imamo šest bodova, iako nismo dobro igrali dobro u tim utakmicama, pogotovo u prvom poluvremenu. Ali mi smo poput dizelskog motora, potrebno nam je vrijeme kako bi se zagrijali i ubrzali. Onda smo nezaustavljivi. Nakon ove tri pobjede napunili smo se samopouzdanjem", kazao je Stepančić.

Sada slijedi borba za vrh skupine s Njemačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod broj jedan, sretni smo što smo postigli cilj i dobili priliku boriti se za vrh skupine, ali prvo moramo odigrati utakmicu s Čileom. Uvijek nam je teško igrati utakmice protiv 'slabijih' momčadi. Volimo velike utakmice, ali uvijek imamo problema sa 'slabijim' reprezentacijama. Međutim, u susretu na najvišoj razini s Njemačkom šanse su 50:50. Oni se bore 60 minuta čak i kad je utakmica već odlučena", smatra Stepančić, koji je ljetos Zagreb zamijenio Parizom, a upravo će sada u gradu u kojem zarađuje za život imati priliku odigrati četiri utakmice s reprezentacijom.

"Da, ali po uvjetom da dođemo do polufinala što bi bio odličan rezultat za našu mladu momčad i ostvarenje ciljeva. Petak će biti odlučujući za sve što dolazi u bliskoj budućnosti", poručio je lijevi vanjski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je Stepančić i s kojim bi suigračima iz PSG-a volio zaigrati u finalu, tj. bi li volio da to bude Nikola Karabatića(Francuska), Mikkel Hansen (Danac) ili UweaGensheimer (Njemačka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako dođemo do finala stvarno je svejedno s kim ćemo igrati. Finale je finale, ali trenutno je najvažnija utakmica s Čileom. Dalek je put do finala, a ja sam naviknut na pristup korak po korak", pojasnio je rukometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što bi dobar rezultat u Francuskoj značio za domaćine Eura 2018? Plan je pomladiti momčad. Poslije Eura u Poljskoj i Olimpijskih igara u Riju počelo je stvaranje nove momčadi. Odabrani su novi igrači i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj je posljednji dio slagalice. Sljedeće godine želimo i moramo se boriti za zlato. Svi očekuju da osvojimo naslov na Euru u Hrvatskoj", završio je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo