ANDY MURRAY BRITANSKI HEROJ: / Nakon 79 godina osvojili su Davis Cup

Image
Foto: AFP, JOHN THYS
Image
Foto: AFP, JOHN THYS

Teniska reprezentacija Velike Britanije nakon 79 godina posta osvojila je Davis Cup nakon što je u finalnom dvoboju u Gentu povela protiv Belgije s nedostižnih 3-1.

29.11.2015.
16:45
AFP, JOHN THYS
VOYO logo

Odlučujući, treći bod za Britance osvojio je Andy Murray koji je pobijedio Davida Goffina 6-3, 7-5, 6-3. Britancima je to deseta titula, ali tek prva nakon 1936. godine kada ih je predvodio Fred Perry. Belgiji je ovo bio drugi nastup u finalu i drugi poraz. Posljednji put stigli su do finala 1904. godine kada su također izgubili od Britanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog dana finala rezultat između Belgije i Velike Britanije je bio 1-1. Belgija je povela, a prvi bod domaćoj reprezentaciji osigurao je njezin prvi igrač David Goffin koji je preokretom svladao drugog britanskog igrača Kylea Edmunda sa 3-6, 1-6, 6-2, 6-1, 6-0. U drugom susretu Andy Murray je sa 6-3, 6-2, 7-5 nadigrao Rubena Bemelmansa i potvrdio prognoze koje su i nagovještavale rezultat 1-1 nakon prva dva pojedinačna susreta. U subotu su gosti poveli 2-1 nakon što su braća Andy i Jamie Murray svladali Stevea Darcisa i Davida Goffina sa 6-4, 4-6, 6-3, 6-2. Nedjelja je donijela dvoboj prvih igrača obje reprezentacije Davida Goffin i Andyja Murraya i uvjerljivi trijumf britanskog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je na putu do naslova dobio svih osam singlova', te sve četiri igre parova u kojoj nastupa s bratom Jamiem. Posljednji tenisači koji su u Davis Cup u jednoj sezoni imali 8-0 u singlu bili su Johnu McEnroeu (1982) i Matsu Wilanderu (1983). Zanimljivo, McEnroe je te godine predvodio Amerikance do naslova, no Šveđani su usprkos maksimalnom učinku Wilandera izgubili u finalu od Australije (2-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo