ANALIZIRAMO: / Oni će biti Conteovi Pogba i Pirlo u Chelseaju

Image
Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE

U ponedjeljak je službeno potvrđeno ono o čemu se već dugo nagađalo - Antonio Conte, sadašnji izbornik talijanske reprezentacije, postat će novi trener londonskog Chelseaja.

4.4.2016.
18:15
AFP/GIUSEPPE CACACE
VOYO logo

Pjanić kao Pirlo

Sada 36-godišnji Andrea Pirlo u Juventusu je bio od 2011. do 2015. godine, a povijest će ga pamtiti kao jednog od najboljih razigravača u povijesti. Igrač je to izvrsnog pregleda zbivanja na terenu te preciznih dodavanja i udaraca. U ovom trenutku ne postoji igrač na svijetu koji ga može u potpunosti zamijeniti, no vrlo mu je sličan 26-godišnji boanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić.

Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE
Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE

Miralem Pjanić

Upravo se Pjanića spominjalo u kontekstu transfera u Chelsea, a otočki mediji nagađaju da upravo njemu Conte želi povjeriti ulogu kakvu je imao Pirlo u Juventusu. Vijest o Pjaniću u Chelseaju početkom ožujka je donio engleski list Times koji je javio da će londonski klub iskoristiti otkupnu klauzlu u Pjanićevom ugovoru i kupiti ga za 40 milijuna eura. Po toj priči je direktorica Chelseaja Marina Granovskaia već predstavila ugovor Pjanićevim menadžerima. Nogometaš bi u Londonu zarađivao 76 tisuća funti tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je jedan Pogba

Dvadesettrogodišnji Francuz Paul Pogba u ovim trenucima je jedan od najtraženijih nogometaša na svijetu. Još uvijek igrač Juventusa, taj 191 centimetar visoki nogometaš dominira na terenu svojom snagom i izvrsnom tehnikom pa ne čudi da ga u svojim redovima žele vidjeti najveći svjetski klubovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je i londonski Chelsea, a još u veljači talijanski Tuttosport je objavio kako će Conteu prioritet u Chelseaju biti transfer Pogbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, GIUSEPPE CACACE
Image
Foto: AFP, GIUSEPPE CACACE

Paul Pogba

Ako mu Chelsea ne uspije dovesi Pogbu, Conte ima rezervnu opciju - defenzivnog veznog Radju Nainggolana iz Rome. Calcio Mercato javio je da je Chelsea Nainggolana spreman platiti 35 milijuna eura i navodi da bi Roma sigurno prihvatila tu ponudu. Belgijski nogometaš cijelu svoju karijeru proveo je u Italiji, a ove sezone igra u vrhunskoj fomi i jako je važan dio veznog reda svoje ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, treba uzeti u obzir da Nainggolan nije tako slčan nogometaš Pogbi, on je mnogo sličniji Čilenacu Arturu Vidalu koji je također bio važan nogometaš u Conteovom Juventusu pa njegov transfer ne bi trebao čuditi.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Antonio Conte

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo