AKO MOŽE UEFA, MOŽE I FIFA: / Planira se povećanje broja reprezentacija na SP-u

Image

Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. godine brojat će 40 reprezentacija, ideja je Međunarodnog nogometnog saveza (Fifa) javlja BBC.

3.12.2015.
12:37
VOYO logo

Osnovna faza natjecanja tako će brojati osam skupina sa po pet reprezentacija u njima što će značiti i tjedan dana dulje Svjetsko prvenstvo. Inače, ideja o natjecanju 40 reprezentacija inicijalno je potekla od trenutačno suspendiranog Uefinog predsjednika Michela Platinija prije dvije godine, a nedavno ju je spominjao i Gianni Infantino, glavni Uefin tajnik i jedan od kandidata za predsjedničko mjesto u Fifi na nadolazećim izborima u veljači sljedeće godine.

Nova uhićenja u Fifi

Platini je i realizirao ideju o povećanju broja sudionika Europskog prvenstva koje se proširilo sa 16 na 24 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja o povećavanju broja članova Mundijala samo je jedna u nizu reformi o kojima će se raspravljati u Fifi koju je danas ujutro ponovno razdrmao nastavak akcije uhićenja njenih istaknutih članova. Potvrđena ona može biti od Fifinog Izvršnog odbora i bez suglasnosti njenih 209 članica. Domaćin Svjetskog prvenstva 2026. vjerojatno će biti izabran 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo