ACINA OCJENA: / 'Česi su bili space-shuttle, Peras mora objasniti zašto smo promašili formu'

Image

O utakmici protiv Češke se nažalost, nema puno toga reći. Već od prve lopte se vidjela razlika u pristupu, samopouzdanju i sportskoj formi.

13.9.2015.
14:54
VOYO logo

Česi su izgledali kao da igraju protiv nižerazredne momčadi. Ništa nije funkcioniralo, od skoka, igre centara, Šarić i Tomić su bili bez poena, pa sve do organizacije igre i šuta. Potpuni raspad sistema. Teško je na daljinu sublimirati što se zapravo dogodilo u Lilleu. Odgovor treba dati izbornik Perasović.

Hrvatska je igrala sve lošije i lošije

Prvo, zašto nam je šuterska forma bila toliko loša, a drugo, totalno smo promašili sportsku formu na ovom natjecanju. Svoje najbolje utakmice Hrvatska je odigrala na početku prvenstva, protiv Slovnije i Grčke, još na valu onih pobjeda iz pripremnih utakmica. Kako je natjecanje odmicalo, bili smo u slobodnom padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A o stvarima koje su se danas događale, odgovore ne možemo dati ni vi ni ja, nego izbornik. Hrvatska je, to je činjenica, igrala sve lošije i lošije, dok su se druge reprezentacije, to smo vidjeli, dizale kroz natjtecanje.

Česi su danas pokazali da su moćna momčad, s playem od dva metra, s pokretljivim i skočnim centrom, s dobrim šuterima. Nimalo ih se ne smije potcijeniti, ali potcjenjivanje nije bilo naš problem, nego, ponavljam, sportska forma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centri... ne mogu ni opisati njihovu igru

Češka je za nas izgledala kao space-shuttle! Iskreno, ovako lošu Hrvatsku nisam očekivao, iako su tu neki objektivni problemi. Očekivao sam tešku borbu, ali i našu pobjedu. Bogdanović je imao problema s dvije ozljede, nije bilo Marka Tomasa, mada bih i ja napravio isto kao i Peras, ostavio bih ga u momčadi, to nije problem, čekao bih takvog igrača. Centri...... ne mogu ni opisati njihovu igru! A organizacija igre nije ni postojala.

Moj prijedlog - apsolutna smjena generacije!

No, ovaj je dvoboj pokazao pravo stanje u našoj košarci. U šest utakmica vidio se pad forme. Kako dalje? Situacija je zapravo jednostavna. Slijedi nam godinu dana pauze od natjecanja. Moj prijedlog na Izvršnom odboru bit će - apsolutna smjena generacije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ove momčadi treba zadržati četvoricu igrača, dovesti trenera na četiri godine, vezati ga ugovorom. Ne govorim sad hoće li to biti Peras ili neće. Momčadi priključiti klince koji će za četiri godine imati 20, 21 godinu. To su Bender, Žižić, Zubac, Slavica... priključiti iz Bogdanoviću, Šariću, Hezonji...

U toj smjeni generacije, neki će se i sami oprostiti, a nekima se treba zahvaliti. Sad je idealno vrijeme za pomlađivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo