A SAD, FINALE PRIJE FINALA: / Đoković i Federer, po 45. put

Image

U polufinalu Australian Opena igrat će prvi i treći nositelj, Novak Đoković i Roger Federer. Nakon što je Švicarac lakoćom pobijedio Čeha Tomasa Berdycha sa 7:6 (4), 6:2, 6:4 i došao do 12.

26.1.2016.
12:11
VOYO logo

Puno uvjerljivije je Đoković prošao u polufinale nego što je igrao prethodni meč kad je u pet setova pobijedio Francuza Gillesa Simona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačeni 22-22

Najzanimljivije je bilo u trećem setu u kojemu je Nishikori uspio napraviti "break" i povesti 2:0, no Đoković mu je brzo uskratio nadu u preokret, od zaostatka 1:3 u gemovima, stigao je do vodstva 5:3 i riješio meč. Bila je to njegova šesta pobjeda u osam mečeva protiv japanskog tenisača.

Đoković i Federer igra će međusobno po 45. put. Omjer je izjednačen, 22-22. Švicarac je posljednji put dobio Đokovića u skupini ATP završnog turnira u Londonu, ali mu je Đoković uzvratio u finalu. Također, srpski tenisač slavio je u prethodna tri meča na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković se može izjednačiti s Laverom

Za srpskog tenisača, ovo će biti šesti polufinale u Melbourneu gdje je čak pet puta podizao trofej pobjednika (2008., 2011., 2012., 2013. i 2015.). Ukoliko Australian Open osvoji po šesti put izjednačit će se s legendarnim australskim tenisačem Rodom Laverom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani osvojio 11 turnira

Nevjerojatne su Đokovićeve brojke, dobio je je 36 od posljednjih 37 mečeva, a trenutačno je u nizu od 13 pobjeda. Prošle je godine osvojio 11 turnira, od toga tri iz kategorije najvećih (Australian Open, Wimbledon i US Open). Jedino ga je u finalu Roland Garrosa zaustavio Stan Wawrinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo