Jeste li uopće svjesni što mobitel čini vašem licu?

Postali smo toliko ovisni o telefonima da zaboravljamo na nuspojave toga što nam je aparat stalno na uhu ili pred očima. Podsjećamo vas na to što sve mobiteli mogu učiniti koži i kako izbjeći neke od tih problema.

‘Pureći’ vrat

Priznajte, bilo da hodate, sjedite ili ležite, obično buljite u telefon. Dermatolog Paul Jarrod Frank kaže da stalno gledanje prema dolje dovodi do pucanja kolagena u vratu, što dovodi do ‘purećeg’ vrata. Kako biste ovo izbjegli, telefon držite u razini očiju i promijenite sredstva za njegu. Kod njege vrata primijenite kreme koje potiču proizvodnju kolagena.

Bore

Mala slova na zaslonu telefona dovode do stvaranja bora oko očiju. Doktor Frank predlaže da povećate slova i jačinu svjetla na telefonu. Naravno, svakodnevno trebate i njegovati kožu oko očiju odgovarajućom kremom.

Tamne mrlje

Zagrijavanje mobitela nakon dva sata razgovora može imati iste učinke na kožu kao i pretjerano izlaganje suncu. Naime, na koži se mogu pojaviti tamne mrlje. Koristite serum koji će izbijeliti mrlje, poput onih na bazi grejpa.

Akne

Na zoni od sljepoočnice do brade ima dosta masnoća i bakterija s telefona zbog čega može doći do upala. Kako biste ih izbjegli koristite piling.

Ne zaboravite redovito očistiti mobitel jer je rasadnik klica s ruku, torbice, stola, odnosno bilo kojeg mjesta na kojem ga ostavite!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr