Zabavite se s djecom i izradite uskrsne dekoracije!

Ako želite ovaj Uskrs učiniti posebnim, odvojite malo vremena i sa svojim djetetom napravite ukrase za uskrsni stol. Osim pisanica, koje svi tradicionalno izrađujemo za Uskrs, na vašem stolu se mogu naći i razni drugi ukrasi, a koji će njima zvučati puno interesantnije od klasičnih načina obilježavanja tog blagdana.

Zec od papirnatih tanjura

Od papirnatih tanjurića napravite zeca. Jedan papirnati tanjurić neka bude glava zeca, a drugi prepolovite i od polovica zalijepite uši. Pripremite kolaž papir, kako biste od njega mogli izrezati oči i brkove. Od salvete ili krep papira nagužvajte malu njuškicu za zeca. Djeca neka zeca učine mekanim i bijelim lijepeći na njega vatu.

Zec voli jesti mrkvu i bez nje nikako ne može zamisliti dan pa mu i vi možete napraviti jednu. Od narančastog kolaža izrežite oblik mrkve. Djeci ponudite plutene čepove i bijelu temperu. Neka rade otiske bijele boje čepovima po mrkvi. Za kraj na gornji dio mrkve možete zalijepiti malo umjetne trave.

Koka košarica

Papirnati tanjurić možete iskoristiti i da izradite i košaricu koku. Cijeli tanjurić iskoristite za tijelo koke, a polovicu nalijepite na cijeli tanjurić tako da izgleda kao đepić. Od crvenog, žutog ili narančastog kolaž papira izrežite krijestu i krila za koku. Neka djeca uz vašu pomoć zalijepe na tijelo koke.

Od istog kolaža možete cik-cak škarama izrezati nekoliko trakica kako biste ih zalijepili na koku umjesto repa. Od filca izrežite kljun i oko za koku. Ukrasnu traku ili špagicu možete zalijepiti na svaki kraj košarice kako bi je dijete moglo nositi.

Pile i zec

Od tuljaca od toaletnog papira možete izraditi pilića i zeca. Neka djeca jednostavno temperom bojaju tuljce od papira u bijelu, odnosno žutu boju. Bijeli tuljac neka bude tijelo za zeca, a žuti za pilića. Zecu je potrebno od kolaža izrezati i pripremiti za ljepljenje uši, njuškicu, brkove, oči i nožice. Djetetu dozvolite da bira boju, oblik i potaknite ga da samo lijepi na tijelo zeca. Piliću također izrežite oči, kljun, krila i nožice i neka dijete samo sve zalijepi.

Ovakvi pilići i zečići mogu poslužiti i kao ukras na stolu i kao držači za jaja. Uživaje u pogledu na svoj kreativni uskrsni stol. Djeca će biti ponosna jer su sudjelovala u njegovom uređenju!

Sretan Uskrs!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr