Izbijelite zube na posve prirodan način!

Ako vam je neugodno zbog ne baš bijelih zuba, zbog kojih skrivate usta kad se smijete, znajte da ste među mnogima koje muči ovaj problem.

Redovito četkanje i pranje zuba ponekad nije dovoljno da biste se riješili mrlja na zubima, a iako trakice za izbjeljivanje mogu biti itekako učinkovite, također mogu izazvati bolnu osjetljivost zuba i desni.

Upravo zbog toga donosimo prirodne načine na koje možete posvijetliti zube za nekoliko nijansi, bez da ih oštetite grubim sredstvima koja se nalaze u kupovnim proizvodima za posvjetljivanje zuba.

Jagode

Ovo ukusno voće snažan je izbjeljivač zuba koji sadrži astringent i vitamin C. Astringent u jagodama učinkovito uklanja površinske mrlje na zubima, dok vitamin C izbjeljuje zube čišćenjem plaka.

Jabuke

Dok je žvačete, jabuka se prema vašim zubima odnosi kao četkica. Procesom žvakanja jabuke uklanjaju se zaostali djelići hrane i bakterija među zubima, a sa zuba nestaju i površinske mrlje. Jabuke također sadrže jabučnu kiselinu, koja se standardno nalazi u proizvodima za izbjeljivanje, što pomaže u uklanjanju mrlja.

Žitarice

Vjerovali ili ne, konzumiranje žitarica vaše zube čini bjelijima samim poticanjem proizvodnje sline u usnoj šupljini. Povećana razina sline prirodno se brine za uklanjanje plaka.

Trebate dodatnu pomoć u izbjeljivanju zuba? Isprobajte i ovu metodu:

Kućni pripravak za izbjeljivanje zuba

Za ovo će vam biti potrebna soda bikarbona i malo limuna. U maloj posudici izmiješajte malo sode bikarbone sa svježe iscijeđenim limunovim sokom, a takva bi se mješavina trebala lagano pjeniti.

Koristeći blazinicu obrišite svu slinu sa zuba prije nego na njih nanesete pripremljenu smjesu, koju je nakon nanošenja potrebno ostaviti na zubima jednu minutu. Zube zatim operite četkicom.

Smjesu na zubima nikako nemojte ostaviti duže od jedne minute jer kiseline nagrizaju zubnu caklinu.

Imaš komentar?



Još iz rubrike

Povratak na Net.hr