Uspješno završilo treće izdanje spektakularne utrke - Ironman 70.3 Pula

Image
18.9.2017.
11:31
VOYO logo

Na jednoj od najpopularnijih svjetskih utrka ekskluzivno predstavljene Skechers Performance Gorun 5 style tenisice

Pula je i ove godine, treći put zaredom, bila domaćin međunarodnoj triatlon utrci Ironman 70.3. Ironman je najmasovnija svjetska utrka takvog tipa koja okuplja 100 tisuća sudionika, a održava se u 58 zemalja svijeta. Prva je održana na Havajima 1978. te i danas slovi kao najteža. Ova popularna triatlonska utrka sastoji se od tri etape: plivanja, bicikliranja i trčanja, koje sudionik mora dovršiti u što kraćem vremenskom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer se tako gotovo 1400 natjecatelja iz cijelog svijeta okupilo u Puli kako bi testirali granice svoje izdržljivosti i snage. Pulski Ironman 70,3 pružila je, kako sudionicima, tako i gledateljima, brzu, dinamičnu i atraktivnu utrku. Izrazito snažne struje i veliki valovi utjecali su na odluku organizatora da otkažu prvu, plivačku etapu, prvenstveno radi sigurnosti natjecatelja. Stoga je utrka započela sjajno osmišljenim biciklističkim dijelom, dugačkim čak 90 kilometara, kroz pitoreskna sela središnje Istre, preko Loborike, Kanfanara, Rovinja i Vodnjana te natrag do Pule. Posljednja etapa utrke započela je na rivi trčanjem u dužini od 21 km, kroz tri kruga po Puli, s ciljem u Areni, monumentalnim zdanjem i spomenikom kulture grada Pule, kao najspektakularnijim dijelom utrke.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Prva tri natjecatelja koja su prošla kroz cilj bili su Slovenac Jure Majdič, Belgijanac Vincent Van De Walle i Nijemac Stefan Haubner, završivši utrku za manje od četiri sata. No, zbog činjenice da svi natjecatelji nisu startali u isto vrijeme, već po grupama, to što su prvi ušli u ciljnu liniju ne znači da su i ukupni pobjednici. U ženskoj konkurenciji prva je u ciljnu liniju utrčala Austrijanka Anna Przybilla, a zatim i Monika Tschudi i Silvia Weishaupl. Najviše oduševljenja pri ulasku u cilj izazvao je VIP atletičar utrke, paraolimpijac i bivši prvak Formule 1 - Alex Alessandro Zanardi, koji je u amfiteatar ušao kada i prva natjecateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosnu titulu službenog sponzora trkaćih tenisica za natjecatelje ove prestižne utrke, drugu godinu zaredom odnio je Skechers. Ovaj svjetski poznati i višestruko nagrađivani brand pobrinuo se da se sudionici budu opremljeni najkvalitetnijom obućom, kako bi bili spremni za jednu od najzahtjevnijih utrka na svijetu. Skechers je tako, ekskluzivno za europske Ironman utrke 2017., osmislio limited edition Skechers Performance Gorun 5 style tenisice, koje su se mogle kupiti isključivo na prodajnim mjestima u mjestima održavanja utrka. Posebnost ovih tenisica je u njihovoj iznimnoj mekoći, a istodobno nevjerojatnoj stabilnosti i čvrstoći. Gornji dio u potpunosti je izrađen od knit tehnologije, sa specijalanim načinom pletenja, pomoću kojeg se cijeli dio gornje tenisice izrađuje u jednom dijelu, što omogućuje odličnu fleksibilnost i podršku stopalu. Osim za profesionalne sportaše i rekreativce, idealan su izbor za aktivne ljude koji su stalno u pokretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo