Službeni španeri s Roland Garrosa španaju teniske rekete i u Zagrebu!

Image
25.3.2016.
14:52
VOYO logo

Na Roland Garrosu 2013. španeri servisa za stavljanje strune na rekete Babolab našpanali su 3847 reketa. 2014. broj reketa je povećan na 4163 reketa. Potrošeno je 50 km strune a u jednom danu našpanano 408 reketa.

Prošle godine broj našpananih reketa je 4467. U servisu je radilo 20 španera iz 13 država. 105 reketa je poslano s terena za vrijeme igranja mečeva. Reketi su našpanani i vraćeni na teren za 20 minuta. Prosječna napetost strune svih igrača je bila 24 kg. Najviše reketa je našpanala Serena Williams - 70. Osvojila je turnir.

Image
Image

Zašto igrači na turnirima stavljaju strune na reket sve češće nego prije? Važna im je kontrola lopte bez obzira što današnje strune imaju izvrsne kvalitete držanja kilaže. Kad osjete da je kilaža reketa pala uzimaju novi reket. Neki igrači pripreme desetak reketa prije meča i još pošalju pet šest reketa na špananje tijekom meča. Igrači brinu o svojim reketima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

A kad ste Vi zadnji put našpanali reket? Ima možda dvije godine? Lopte Vam bježe u ogradu? Malo Vas boli ruka?Gubite mečeve? Krive su Vam lopte? Da li puše vjetar? Protivnik Vas vara?

Od sada vašeg doktora za rekete možete pronaći na adresi Ilica 14 (Lovački rog) u trgovini Tenis i Sport gdje će vaše reketa španati službeni španeri Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo