Hrana za misli

U Rovinju je prošlog ljeta otvoren prvi hrvatski design hotel, član internacionalnog lifestyle branda koji je u posljednjih 15 godina u svojoj kolekciji hotela okupio projekte renomiranih arhitekata i dizajnera poput Philippea Starcka ili Jeana Nouvela te hotele Missonija, Armanija, Bvlgarija… Riječ je o Maistrinom hotelu Lone koji od arhitekture pa sve do uređenja interijera nosi potpis hrvatskih dizajnera i umjetnika. No hotel Lone nije samo novo odredište za zaljubljenike vrhunske arhitekture i dizajna već i za moderne gastronomade u potrazi za kuhinjom koja se bazira na svježim autohtonim namirnicama, jednostavnoj pripremi i maštovitom serviranju jela.

Cjelokupna gastronomska ponuda hotela Lone podijeljena je u tri cjeline odnosno tri restorana čija se ponuda bazira na suvremenoj gastronomiji kojom se ne želi ispuniti samo potreba za zadovoljavanjem gladi, već potaknuti gosta da svoje iskustvo obogati i razmišljanjem o jedinstvenom uređenju i opremanju restorana u kojem uživa u obroku. Zato ju i nazivaju „hranom za misli“!

Uređenje svih restorana konceptualno se veže na arhitekturu cjelokupnog hotela kojeg je osmislio arhitektonski studio 3LHD. A la carte restoran „L“ smješten je u posebno atraktivnom dijelu hotela s terasom koja se otvara prema šetnjici i livadama oko hotelskog bazena. Ovdje ćete sjediti na posebno dizajniranim stolcima YY kojima su pridruženi stolovi XYZ iz kolekcije Element dizajn Grupe Numen/For Use dok su bogata sjenila za rasvjetu i paravani koji pregrađuju prostor te uniforma konobara, djelo studija I-Gle. Ponuda restorana temelji se na tradicijama hrvatske kuhinje koja sama po sebi inkorporira različite utjecaje, posebice talijanske te kuhinju srednje Europe. Zbog te svoje specifičnosti gostima se nudi širok izbor delicija pripremljenih od najsvježijih namirnica i to najvećim dijelom iz Istre (meso od boškarina, šparuge, tartufi, riba…) dok u ponudi pića dominira vinska karta s više od 200 vrsta različitih domaćih i inozemnih vina i pjenušaca. Drugi restoran u ponudi hotela je „ON“, hotelski restoran koji nudi kombinaciju slow cooking, klasičnog posluživanja i bufet ponude pripremljene od dnevno svježih namirnica i utemeljene na domaćoj kulinarskoj tradiciji s utjecajem mediteranske i srednjoeuropske kuhinje. Za lagani ručak ili gurmanski snack na bazi ribe i morskih plodova, tu je Sea Food Bar “E”, koji se nalazi uz samo predvorje hotela.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, gostima hotela Lone na raspolaganju je i 247 smještajnih jedinica te jedan predsjednički apartman, tematski barovi, night club bar koji će osim jazz koncerata organizirati i druge vrste glazbenih i kulturnih događanja, dječji klub, wellness i spa centar na 1.700 četvornih metara te 10 višenamjenskih dvorana od kojih je ona najveća kapaciteta 650 mjesta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr