Klasik dekorativne kozmetike

Pronađite svoj crveni ruž u osam koraka

Klasik dekorativne kozmetike – crveni ruž – svaka bi žena trebala imati u svojoj beauty kolekciji jer podiže čak i najobičniju make up kombinaciju, a dobro pristaje svima. Uvjet? Pogoditi pravu nijansu i teksturu u moru različitih nijansi crvenih ruževa. U nastavku slijedi osam koraka koji bi vam u tome mogli pomoći ili barem suziti izbor potencijalnih kandidata.

 

Crveni ruž je must have u svakoj kozmetičkoj torbici

 

1. Osnovno pravilo prilikom kupnje crvenog ruža

Osnovno pravilo prilikom kupnje crvenog ruža glasi: što su koža i ten svjetliji, a crte lica mekše, to bi nijansa ruža trebala biti svjetlija. Naime, na blijedoj puti i nježnim crtama lica, njegova će boja biti naglašenija pa u ovom slučaju dublje, crvenije nijanse, birajte samo za večernje i dramatične lookove.

Za bljeđu put nijansa crvenog ruža bi trebala biti svjetlija.
Za bljeđu put nijansa crvenog ruža bi trebala biti svjetlija.

 

2. Tekstura ovisi o dojmu koji želite postići

Tekstura ruža ovisi o dojmu koji želite postići. Ako želite da vam se ruž zadrži na koži tijekom cijelog dana (bez dodatnih intervencija), tada su ruževi s mat efektom logičan odabir. Želite li pak postići sočan izgled usana koje izgledaju kao da su namazane slojevima sjajila, tada trebate nabaviti proizvod sjajne teksture koji pomalo podsjeća na balzame za usne. Za postizanje „međuefekta“, odnosno usana koje nisu previše mat ni presjajne, potrebno je posegnuti za kremastim teksturama koje stvaraju satenski efekt.

3. Za suhe usne koje se ljušte

Ako imate vrlo suhe usne koje se ljušte i zbog toga ruž na vašim usnama izgleda pomalo neuredno, tada na kozmetičkim policama potražite crvene tubice koje imaju posebnu formulu s 24 – satnim djelovanjem. Njihova tekstura sadrži visok udio hranjivih i hidratantnih elemenata koji njeguju kožu i omogućuju da boja bude postojana.

L`Oreal Paris Color Riche Lip Palette Red
L`Oreal Paris Color Riche Lip Palette Red

 

4. Ako ne volite preintenzivne nijanse…

Ako su vam svi ruževi preintenzivni, a ne volite sjajila jer imate osjećaj da vam se usne stalno „sljepljuju“, pokušajte s toniranim balzamima u crvenoj nijansi koji će zaštiti vašu osjetljivu kožu, njegovati ju i lagano ju tonirati, a dojam možete pojačavati prema želji nanošenjem više slojeva ove podatne teksture.

5. Za usne kao lakirane crvenim lakom

Mnoge žene vole usne koje izgledaju kao da su lakirane crvenom bojom. Ovaj senzualan look usana najlakše se postiže tekućim ruževima koji na koži ostavlja nešto deblji, ali stabilan sjaj, a zahvaljujući beskrajno glatkoj teksturi, savršeno reflektiraju svjetlost i privlače poglede.

essence tekući ruževi
essence tekući ruževi

 

6. Kako doskočiti „neurednom“ izgledu usana

Često se žalimo kako nam crveni ruž na usnama izgleda puno neurednije od onih u neutralnim nijansama kao što su, primjerice, puderasta ili baby ružičasta. Tom problemu možete doskočiti ako ruž nanosite u kombinaciji s crvenom olovkom ili odabirom ruža u formi flomastera koji omogućuje vrlo precizno iscrtavanje kontura.

7. Kako uskladiti nijansu s bojom kože

Crvenija nijansa koja naginje prema boji breskve ili već ozbiljnije zalazi u narančastu nijansu, pristajat će izrazito svijetloj koži. Srednje svijetloj odgovarat će nijanse s koraljnim primjesama, a nešto tamnijoj duboke crvene nijanse, poput bordo nijanse. Uz izrazito tamnu put dobro će se stopiti ruževi za usne u crvenoj boji koja koketira s ljubičastim, smeđim pa čak i crnim tonovima.

8. Univerzalna nijansa ruža

Postoji i univerzalna nijansa ruža koja pristaje svima. Riječ je o tzv. Ferrari nijansi koja je ujedno i najprodavaniji „model“ crvenog ruža. Ova nijansa postoji u dvije varijante, s hladnijim i toplijim podtonom, a upotpunit će vaše crno našminkane oči, ujednačen ten i samo lagano naglašene jagodice.

Za one koji žele znati više…

Savjeti o odabiru pravilne nijanse crvenog ruža preuzeti su iz dm-ovog magazina za listopad dm Lijepa make-up u kojem možete pronaći još pregršt savjeta o aktualnim jesenskim trendovima u svijetu dekorativne kozmetike. Magazin, koji u sebi krije bonove s 30% popusta na odabrane proizvode dekorativne kozmetike,moguće je preuzeti uzamjenu za 50 bodova u omiljenoj dm prodavaonici.

Povratak na Net.hr