dm

JARKE BOJE JESENI NA LICU: Kako ih nositi i s čime ih kombinirati?

Mračno i dramatično. Impresivno. Ovo su neki od pridjeva koji dobro opisuju poželjan i preporučljiv jesenski izgled. Jesen, naime, tijekom koje se priroda naočigled mijenja i zabljesne u novim, jarkim i zamjetnim bojama, kao da nas dodatno potiče da promijenimo svoj uobičajeni izgled – pa čak i one koji inače ne pristaju na nova rješenja i skloniji su koračati već utabanim, dobro poznatim putevima. Na snazi je, dakle, moderna gotika, što znači da je tamni spektar boja ne samo poželjan, već i preporučljiv.  U nastavku slijedi pet savjeta koji će vam pomoći da u novo godišnje doba zakoračite hrabri za boje i otvoreni.

1. Kako koristiti tamni ruž?

Ohrabrite se – vaš ruž može slijediti pravila moderne gotike. Bordo, ljubičasta ili smeđa u svojoj najtamnijoj varijanti poželjan su odabir ove jeseni. U slučaju da se odvažite za jednu od ovih nijansi, pripazite s ostatkom make upa. Nemojte jako naglašavati oči kako ne biste izgledali prenapadno i potrudite se da vam ten bude dobro uređen jer ovakav ruž može naglasiti i najmanju nepravilnost.

 

2. Bordo nijanse sjenila, da ili ne?
Bordo nijanse sjenila vrući su detalj ove jeseni. Kako ih nanijeti? Osjenčajte gornje i donje kapke i povucite crtu crnom olovkom. Pritom pazite da vam je ten u toploj, prirodnoj nijansi i zaokružite ukupan dojam nijansom crvenog ruža. Konačan ishod? Zajamčeno upečatljiv izgled.

Maybelline Blushed Nudes paleta sjenila
Maybelline Blushed Nudes paleta sjenila

 

3. Najpoželjnija olovka za oči ove jeseni
Najpoželjnija boja olovke za oči ove jeseni je crna. Kad je riječ o tehnici nanošenja, tada nema pravila. Želite li ostati u „zoni sigurnosti“, tada povucite crtu uz rub kapka, a za one malo hrabrije – napravite mačkasti look ili iscrtajte oko pa potom razmažite olovku. Pravilo pri tome je da učinite ono što vam najbolje odgovara i odražava vaše trenutno raspoloženje.

 

4. Glitter is back!
Efekt nakita na licu? Da! Naime, glitter, odnosno šljokice, jedan je od ovogodišnjih jesenskih trendova, pokazala je to guruica Pat McGrath na jesenskoj reviji za Tommyja Hilfigera donijevši glitter na usne modela, a s takvim make up detaljem šetali su i modeli na Versaceovoj reviji u Parizu. Uz usne, glitter možete nanijeti i na kapke. Naravno, pod jednim uvjetom. Glitter najbolje pristaje za noćni život. :-)

 

5. Hrabri i odvažni i s bojama kose!
Ako spadate u red hrabri(ji)h i odvažn(ij)ih, tada je ova jesen prava prilika da zakoračite i s novom bojom kose. Jedna od hitova je vatreno narančasta koja, zbog svoje upadljivosti, zajamčeno privlači poglede. Kako, s obzirom na jarku boje kose, cjelokupan dojam ne bi bio prenapadan, neka ostatak make upa bude u prirodnim, nježnim nijansama.

 

Za one koji žele znati više… :-)

Kako bi vas dodatno potaknuo da ovu jesen zakoračite u neki novi početak, dm je cijeli listopad posvetio hrabrima za boje. U zamjenu za 50 bodova u svojoj omiljenoj dm prodavaonici preuzmite magazin dm Lijepa make-up i ostvarite 30% popusta na odabrane proizvode dekorativne kozmetike.

A dobra vijest za one hrabrije koji svoj izgled odluče temeljitije promijeniti je što dm za kupovinu odabrane dekorativne kozmetike u iznosu višem od 200 kuna daruje ogrlicu Crystal Vision s privjeskom Crystals from Swarowski. Zabljesnite dvostruko, stoga!

Povratak na Net.hr