NOVA GODINA RIMINI

Top 5 razloga zašto 2017. trebaš dočekati baš u Riminiju

Rimini, mondeno turističko odredište na talijanskoj obali, nije popularno samo ljeti, već je prepuno turista i tijekom zimskih mjeseci. Donosimo Top 5 razloga zašto 2017. trebaš dočekati baš u Riminiju!

1. Talijanska party meka

Bogati noćni život Riminija nadaleko je poznat – zbog dobre zabave u grad dolaze mladi iz svih dijelova Italije, a i brojni turisti iz cijelog svijeta. Noćni klubovi nerijetko nude nekoliko različitih floorova s različitom glazbom, tako da ovdje svatko pronalazi nešto po svome ukusu.

2. Beskrajne plaže

Kilometarske plaže nisu adut Riminija samo tijekom ljetnih mjeseci. “Zlatni pojas” pijeska koji se proteže morskom obalom Riminija duži je od 15 kilometara. Možeš li zamisliti ljepši početak 2017. od onoga uz more?

3. “Kocka je bačena”

Ne mislimo ovdje na igre na sreću, već na slavni govor kojeg je Julije Cezar održao svojim vojnicima tijekom pohoda na Rim, nakon prelaska rijeke Rubikon, u srcu današnjeg Riminija – na glavnom gradskom trgu Piazza Tre Martiri. Kako Rimini odiše bogatom poviješću, grad pun znamenitosti sigurno će oduševiti i sve one koji uz zabavu traže nešto kulturnih sadržaja.

4. Hrana

Talijanska kuhinja i specijaliteti poznati su diljem svijeta, tako da je početak nove godine uz zamamne okuse Italije sjajna ideja. Dok je pizza uvijek dobar snack, ljubitelji morskih specijaliteta u Riminiju mogu kušati razne kombinacije s čuvenim talijanskim tjesteninama, a sve to treba kasnije zasladiti tiramisuom, pannacottom ili ukusnom kremom od mascarponea.

5. Prilika za upoznavanje sjeveroistoka Italije

Putovanje u Rimini sjajna je prilika za razgledavanje brojnih drugih gradova na sjeveroistoku Italije. Novogodišnja tura koja te vodi i u Veneciju, Bolognu, Ferraru, San Marino te Ravennu, garantira da ćeš se iz Italije vratiti s brojnim uspomenama.

Povratak na Net.hr