NOVA GODINA RIMINI

Mislili ste kako prava party atmosfera vlada samo ljeti? Rimini i u prosincu garantira odličan provod!

Rimini je jedno od najpoznatijih ljetovališta u Italiji, a njegova popularnost bazira se na 15 km dugačkoj pješčanoj plaži, ali kako se bliži prosinac, advent i proslava Nove godine, Rimini poprima novo ruho i djeluje beskrajno šarmantno.

RIMINI, night view of marina with ferris wheel

Tijekom ljetnih mjeseci kroz Rimini prolaze rijeke turista i grad buja do svoje najviše točke. Zato se tijekom zime život s napoznatije party obale vraća u centar. Elegantne božićne lampice osvjetljavaju dva središnja trga Piazza Cavour i Piazza Tre Martiri i atmosferu čine božanstvenom.

Gastronomija je u središtu talijanske kulture pa tako za sve koji se u prosincu nađu u Riminiju obavezno je probati tradicionalno božićno jelo – Cappelletti in Brodo. Centralni trg Piazza Tre Martiri od 15. prosinca postaje središte tradicionalnih rukotvorina, božićnih ukrasa voća i slatkiša.

Iako grad svojom veličinom postaje manji, njegova ambicija i energija ostaje na najvišoj razini. Tijekom ljetnih mjeseci grad je poznat u zemlji i inozemstvu po odličnoj zabavi, eventima, klubovima. Iako je za očekivati drugačije, zima se ne razlikuje puno. Za Talijane, Rimini je sinonim za doček Nove godine.

Danas se doček nove godine odvija pod parolom „najduži novogodišnji doček“  – Il capodanno più lungo del mondo“.

Night fireworks explosion on seafront. Rimini "Notte Rosa"

Vodeći se tom parolom, doček Nove godine u Riminiju postat će nezaobilazno mjesto svih partijanera željnih odlične zabave.

Već danas možete početi maštati o najluđoj noći u godini i  rezervirati svoja 4 nezaboravna dana u predivnoj talijanskoj pokrajini – Emilia Romagna.

Povratak na Net.hr