Premijera Vjetropole u Dječjem kazalištu Dubrava

Image
6.12.2016.
16:52
VOYO logo

Nakon uspješne poslijednje premijere predstave Crvenkapica koja je nastala u koprodukciji udruge MALA OPERA i Dječjeg kazališta Dubrava iz tvornice Dječjeg kazališta Dubrava izlazi nova predstava-Vjetropola. Priča Brune Margetića blagdanska je obiteljska priča o vjetru i Zagrebu. Zagreb je metropola, osim kad zapuše jak vjetar. Tad postaje Vjetropola.

Premijera je održana 2. prosinca 2016. godine u Dječjem kazalištu Dubrava, Cerska 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Režiju, scenografiju, glazbu i vizualno oblikovanje predstave potpisuje Luka Vucić, dugogodišnji dizajner Dječjeg kazališta Dubrava, autor vizuala Noći kazališta, kojemu je ovo prva režija. Scenografiju uz Luku Vucića potpisuje Bruno Margetić, a glazbu Stjepan Tribuson. Ton majstor je Dino Ćosić, a majstor rasvjete Dominik Lenac.

U predstavi djevojčicu Marinu igraju Stela Švob/Diana Čosić, djevojčicu Dariju Iva Nimac, a tatu Mario Krstanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O predstavi

Kiša i snijeg, praćeni vjetrom, zatvaraju tatu, Dariju i Marinu u kuću. Kiši i vjetru unatoč, tata i kćeri pronalaze način da prošeću Zagrebom. Malo mašte, igre i topline dovoljni su da predmete iz sobe pretvore u zoološki vrt, katedralu, uspinjaču, kulu Lotrščak… a uz pomoć publike, Vjetropola počinje živjeti punim plućima, u svoj svojoj raskoši slika i zvukova.

Predstava Vjetropola u središte zbivanja postavlja samohranog oca i dvije djevojčice, koji dosadu pretvaraju u zanimljivu igru imaginacije i glume. Problematizirajući ulogu roditelja kao suigrača u dječjoj igri, predstava nastavlja promišljanje teatra onako kako ga je precizno locirao Branko Gavella, kao mjesto suigre gledatelja i glumca. Predstava Vjetropola, u tom kontekstu, temeljni kazališni odnos potencira i proširuje, delegirajući mladim gledateljima još veću odgovornost, pozivajući ih da se s glumcima upuste u potpunu suigru, u oblikovanje zvučne i vizualne slike pojedinih scena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo