Vučić: Svima ukidamo rotacije osim deset ljudi

U Srbiji ima 500 vozila sa rotacijom, ali ne još zadugo

10.10.2013.
17:31
VOYO logo

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za Nedeljnik da je Lazar Krstić najmarljiviji od svih ministara koje je video i upoznao. On je naglasio da svako jutro prvi dolazi na posao, a poslednji odlazi, ali je oštro kritikovao pojedine ministre koji u vladi rade samo po dva sata dnevno.

Govoreći o tome da ne krije da se sam promenio i da priznaje greške iz prošlosti, Vučić je upitan da li može Srbiju da menja sa starim kadrovima, ukazao da ima mnogo novih ljudi. "Navodim vam primer Lazara Krstića. Nije mala promena imati jednog Lazara u vladi, zato što je Lazar za mene izvanredan čovek, veoma posvećen i odgovoran, strahovito marljiv. Najmarljiviji od svih ministara koje sam video i upoznao. On jeste moj izbor, ali nije član moje stranke. Nisam neiskusan u politici, znam mnoge vlade i ministre, znam mnoge ljude. Imamo neke ministre, neću da vas lažem, koji rade od 9.30 do 11.30. I znaju da ja to znam. A Krstić radi od sedam ujutro do sedam uveče", naveo je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider SNS osvrnuo se i na stvari u svojoj stranci: "Pre godinu dana sam rekao da ne bih voleo da SNS postane biznis-stranka kao DS. Nedavno sam na proširenoj sednici Izvršnog odbora rekao da vidim da imamo ljude koji su počeli da osnivaju nove firme kojima se nikad do sada nisu bavili. Kad sam o tome govorio bio je muk, bukvalno tišina, a onda sam rekao: "Čekajte, ljudi, pogledajte vozni park. Hoćete li da nam vozni park bude kao u vladi? Pogledajte koliko je vas promenilo automobile? Hajde da vidimo koliko vas ima rotacije, ali odmah da vas obavestim da ih uskoro više nećete imati."

Kome ćete sve ukinuti automobile s rotacijom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakazao sam sednicu Biroa za nacionalnu bezbednost na kojoj ću oduzeti rotaciju gotovo svima. U Srbiji će samo deset ljudi imati automobile s rotacijom - predsednik države i skupštine, premijer i ono što je obavezno za vojsku i policiju. Niko više neće imati. Sada ih 500 ima rotaciju, verovali ili ne. Stranačka aktivnost je gotovo zamrla. Razumem - svi smo zauzeti, radimo državne poslove, ali nismo svi toliko zauzeti. A onda su u slobodno vreme zauzeti ne podizanjem stranke, nego privatnim biznisom. Ali, ne privatnim biznisom u najboljem smislu te reči, već iskorišćavanjem činjenice da se nalaze na vlasti. Sad sam vam rekao ono što svi znaju da je istina, za sve političke stranke, ali što niko nikad nije želeo da kaže. A to je apsolutna istina. Sad tražim način da se protiv toga izborim, na to ukazujem, ali vidim da ne uspevam. Ali, nastaviću da se borim.

Planirate li ukidanje još nekih privilegija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukinuću nepotrebna službena putovanja. Prošli put smo na vladi imali predlog za 43 službena putovanja, a odobrili smo pet. Sad imam predlog koji ću da razmotrim s Lazarom da vidimo koliko imamo službenih vozila. Znate šta će se ispostaviti? Da u javnoj upravi imamo više od 60.000 vozila. Kupili smo 60.000 vozila, pa da su samo po 1.000 evra, nego je najmanje po 10.000 evra, to bi bilo šest miliona. Računajte da održavanje tih vozila košta više nego samo vozilo. Ne samo da ćemo da smanjujemo broj tih vozila, nego razmišljam sa ukinemo sve to sem za hitne potrebe. Imaš dobru platu, sedi u svoje vozilo i dođi na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo