Vučić sad neće izbore?

Hoće Ružića da menja Tanjom Miščević

16.1.2014.
22:03
VOYO logo

U vrhu SNS se spekuliše da je lider te stranke Aleksandar Vučić odustao od izbora, a da će ministra Ružića da zameni Tanja Miščević, piše Danas.

Aleksandar Vučić, lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije, tokom predstojećeg vikenda, kako Danas saznaje, trebalo bi da odluči da li će istovremeno s beogradskim izborima 16. marta biti održani i parlamentarni izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrhu SNS se spekuliše da je Vučić odustao od raspisivanja republičkih izbora, kao i da je takva odluka pala "zbog državnih interesa“, piše Danas.

Vlada Srbije će, kako saznaje Danas nezvanično u vrhu naprednjaka, nastaviti da funkcioniše u sadašnjem sastavu, osim što će SPS i premijer i lider socijalista Ivica Dačić morati da se odreknu još jednog ministarskog mesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, resor ministra bez porfelja zaduženog za evropske integracije uskoro bi trebalo da od socijaliste Branka Ružića preuzme Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima sa Evropskom unijom.

"Ivici Dačiću zbog stabilnosti, pre svega, lične pozicije u SPS neće biti lako da se odrekne svog najbližeg stranačkog saradnika Branka Ružića. Dačić će ipak morati da prelomi, ne samo zbog mira u vladajućoj koaliciji, već i zbog nastavka započetih reformi u zemlji“, kaže za Danas izvor iz vrha SNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sedištu SPS niko nije želeo da nam potvrdi, ali ni da demantuje da će Branko Ružić zbog nezadovoljstva Aleksandra Vučića morati da napusti Vladu Srbije.

Funkcioneri socijalista samo kažu da je Dačić sve rekao u prekjučerašnjem saopštenju za javnost - dakle, da je Vlada jedinstvena, stabilna i posvećena svim svojim ciljevima, gde svakako spada beskompromisna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala - i da niko iz SPS nema šta tome da doda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznaje Danas, Ivica Dačić je funkcionerima SPS naložio da u narednih desetak dana ne izlaze u javnost s komentarima o SNS i Vučiću, kako naprednjacima ne bi dali ni najmanji razlog za nove nesuglasice u vladajućoj koaliciji i povod za raspisivanje izbora. To je, valjda, i razlog zbog čega je listu Danas u SPS na sva pitanja rečeno samo jedno: "Sada su na potezu SNS i njen lider Aleksandar Vučić“.

Međutim, ni u SNS niko nije želeo da zvanično komentariše saznanje Danasa o odlaganju vanrednih parlamentarnih izbora. Rečeno nam je samo da sednica stranačkog predsedništva još nije zakazana, ali i da je SNS dala predsedniku Vučiću mandat da on odluči šta je najbolje za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, većina funkcionera SNS, među kojima su Zorana Mihajlović, Bratislav Gašić, Zoran Babić i Nebojša Stefanović, poslednjih meseci su se otvoreno zalagali za izbor novog sastava tima u Nemanjinoj 11. Ipak, s druge strane, svi su se složili da je konačna odluka na njihovom lideru Aleksandru Vučiću, za koga su rekli da je, za razliku od njih, "u stanju da sagleda širu sliku i proceni šta je za Srbiju najbolje“.

Vrh SNS obelodaniće stav o vanrednim izborima nakon međuvladine konferencije sa EU, odnosno sredinom sledeće nedelje, neposredno pre izborne skupštine SNS zakazane za 25. januar. Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici u stranci i državi ne žele ni na koji način da politički "sapletu" glavni strateški cilj i zvanični početak pregovora o pristupanju EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Medija centar Beograd

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo