Vučić: O „novoj“ Vladi za 15-20 dana

„U određenim sferama društva bi moglo da bude iznenađenja“

26.7.2013.
22:56
VOYO logo

U narednih nekoliko dana biće poznato sve oko rekonstrukcije Vlade Srbije, a Skupština bi o tome mogla da raspravlja za 15 do 20 dana, izjavio Aleksandar Vučić.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je večeras rekao da je Glavni odbor SNS potvrdio sve njegove predloge o zameni ministara i ukazao da očekuje od koalicionih partnera da postupe kao i SNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je ranije danas predložio da on više ne bude ministar odbrane, a da svoje resore prepuste i ministar poljoprivrede Goran Knežević, ministar kulture Bratislav Petković i ministarka sporta Alisa Marić.

Sednica Glavnog odbora SNS završena je oko 21 sat, nakon četiri i po sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider SNS i prvi potpredsednik Vlade je rekao da će o ljudima koji će zameniti dosadašnje ministre razgovarati Predsedništvo i Glavni odbor SNS, ali da će ta stranka sačekati da vidi šta će uraditi koalicioni partneri.

- Ovo je bila naša poruka jasne odgovornosti i spremnosti da uspostavimo nove standarde na političkoj sceni. Nadam se da će nas drugi razumeti. Mi nikome nismo pretili ni danas. Nismo bahati ni osioni, ali besmisleno je da mi smenimo četiri ministra, a neko drugi nikoga ili da se ne pristane na drugačiju preraspodelu nadležnosti -, rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da prokomentariše ideje iz Ujedinjenih regiona Srbije o smanjenju broja ministarstava i da li će biti dovoljno da Mlađan Dinkić prihvati podelu Ministarstva ekonomije i privrede, na čijem je čelu, Vučić je rekao da on to juče nije čuo od Dinkića kada su razgovarali.

On je rekao da mu je Dinkić preneo da ne može da prihvati podelu svog resora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić nije odgovorio da li je Srbija bliža rekonstrukciji ili novim izborima već je rekao da je SNS svoj posao uradila "u najboljoj veri i s punom odgovornošću" kada je predložila temeljnu i ozbiljnu rekonstrukciju.

- Moglo bi u određenim sferama društva da bude iznenađenja -, rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider SNS je ocenio da je današnja sednica Glavnog odbora bila strašno važna kako bi svi shvatili da su zamenljivi i da moraju da se ponašaju ozbiljno i odgovorno, kao i da javnost može da utiče na rad Vlade i ministara i da ih menja svojim pritiskom.

Glavni odbor Srpske napredne stranke ponovo će se sastati za nedelju dana kada će razmatrati imena novih funkcionera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Predsedništvo SPS je prihvatilo zahtev funkcionera stranke i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da bude razrešen funkcije u Vladi Srbije.

Ako URS ne prihvati predložene promene, koalicioni sporazum na kome je formirana vlada biće raskinut, izjavio je lider SPS i premijer Ivica Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Selaković rekao je za B92 da ta stranka ne želi da komentariše stavove partnera u Vladi, a da će svoj stav izneti u nedelju.

Lideri SNS-a Aleksandar Vučić, SPS-a Ivica Dačić i Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić sastali su se u četvrtak, ali na tom sastanku se ipak nisu dogovorili o rekonstrukciji vlade, već su svi ostali pri svojim ranijim stavovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, lider SNS-a i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić insistirao je na temeljnoj rekonstrukciji vlade, dok se predsednik SPS-a i premijer Ivica Dačić nije precizno izjasnio.

URS je predložio smanjenje broja ministarstava, a portparol Marko Selaković je precizirao da se ta stranka zalaže za to da se svako od koalicionih partnera odrekne po jednog ministra (sadašnja vlada ima 19 članova, 17 ministarstava i ministra bez portfelja, a premijer ima i ministarsku poziciju), ali i za timski rad određenih ministarstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo