Tadić: Spreman sam da ponovo stanem na čelo stranke

Očekuje smenu Đilasa na sutrašnjem Glavnom odboru DS-a

17.1.2014.
21:35
VOYO logo

Pred sutrašnju sednicu Glavnog odbora DS-a, Boris Tadić očekuje da će to stranačko telo iskazati nepoverenje Draganu Đilasu.

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da je spreman da ponovo stane na čelo stranke i da očekuje da Glavni odbor na sutrašnjoj sednici iskaže nepoverenje aktuelnom lideru DS-a Draganu Đilasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman da obavljam dužnost predsednika Demokratske stranke ako me kandiduju", rekao je Tadić, nekadašnji predsednik DS-a i bivši predsednik Srbije, i istakao da se nikada nije zalagao za koaliciju DS-a i Srpske napredne stranke.

Tadić je za emisiju Oko na RTS-u rekao da je skoro 60 stranačkih odbora i 1.500 članova pokrenulo inicijativu za smenu Đilasa zbog loših izbornih rezultata i da je on (Tadić) spreman da stane iza tih ljudi ako ga kandiduju za novog predsednika DS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Glavni odbor DS-a na sutrašnjoj sednici u Novom Sadu ne usvoji izveštaj Dragana Đilasa o radu u protekla tri meseca, pokreće se procedura izbora novog rukovodstva, rekao je Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i DS-a.

Na konstataciju da očekuje da Glavni odbor DS-a ne usvoji Đilasov izveštaj, Tadić je odgovorio potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je rekao da postoji opasnost da DS ponovi loše rezultate i na izborima za Skupštinu grada Beograda i na vanrednim parlamentarnim izborima, za koje veruje da će biti raspisani.

Upitan o tome što ga protivnici kritikuju da se zalaže za to da DS bude u koaliciji sa SNS-om "kao privezak", Tadić je ocenio da su to maliciozni komentari i da DS mora da ostane velika stranka, ali da je za to potreban bolji izborni rezultat nego što ga stranka postiže na čelu s Đilasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutrašnja sednica nije Dan D"

"Moramo da sprečimo da DS postigne slab rezultat i da izgubi svoj kredibilitet i uticaj. DS mora da ostvari bolji izborni rezultat da bi bila velika stranka", rekao je Tadić i kao primer stranke za koju je rekao da je izgubila uticaj, pomenuo Demokratsku stranku Srbije.

Tadić je ocenio da sutrašnja sednica Glavnog odbora DS-a "nije 'Dan D', ali svakako je bitna". Prema njegovim rečima, Srbiju uskoro očekuju prevremeni parlamentarni izbori, a DS ne sme da dozvoli da na njima prođe loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje ko će voditi Demokratsku stranku nije pitanje funkcije i funkcionera. Demokratska stranka je moja kuća, i ne možemo da dopustimo da se DS uruši", istakao je Tadić.

Upitan o inicijativi za jedinstvenu DS, Tadić je rekao da se tom inicijativom želi zaustavljanje diskusije o radu rukovodstva čemu se on protivi jer, kako kaže, to će voditi slabom izbornom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je istakao da veruje da će DS sutra doneti "pravu odluku" i da će stranka potom biti jača.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo