Raspisani izbori za Beograd

Održaće se 16. marta

17.1.2014.
13:00
VOYO logo

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je raspisao izbore za parlamente Beograda, Negotina i Pećinaca, za 16. mart, objavio je Tanjug.

Stefanović je novinarima rekao da je istovremeno sa raspisivanjem izbora doneo odluku i da izborne radnje počnu 29. januara i da kampanja traje 45 dana, kako bi se lokalna vlast i Privremeni organ u Beogradu više bavili potrebama građana, a ne kampanjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim svima uspeha u predstojećoj kampanji, da bude fer i korektna, da svi pokažu toleranciju i međusobno poštovanje i da građani Beograda, Negotina i Pećinaca posle izbora dobiju poštenu i odgovornu vlast, koja će se boriti za njih i ostvarivanje njihovih prava, a ne za one koji su vršioci funkcija", rekao je Stefanović.

Izbori će biti održani u 17 beogradskih opština na 1.175 biračkih mesta, a na poslednjim izborima 6. maja 2012. godine, pravo glasa imalo je 1.576.795 birača. Gradonačelnik Beograda bira se iz redova odbornika, kojih u Skupštini grada ima 110.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, Beogradom od 18. novembra prošle godine upravlja Privremeno veće, sa Sinišom Malim na čelu.

Veće je formirano nakon što je 24. septembra prošle godine gradska skupština smenila dotadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako izborni zakon ne propisuje glasanje direktno za gradonačelnika, već za stranačku listu, još ranije je najavljeno da će lider DS-a Dragan Đilas biti kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda. Juče je potvrđeno da će ministar saobraćaja Aleksandar Antić biti kandidat SPS-a.

SNS još nije odlučila ko bi mogao biti njihov kandidat za prvog čoveka glavnog grada Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo