“Ovaj Vidovdan ćemo dočekati kao pobednici”

Aleksandar Vučić očekuje datum za početak pregovora sa EU

13.6.2013.
22:00
VOYO logo

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić smatra da će Srbija 28. juna dobiti, ne samo "zeleno svetlo" nego i datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU.

Vučić je gostujući na bijeljinskoj BN TV rekao da je po prirodi skeptik, ali da očekuje da ćemo ovaj Vidovdan dočekati kao pobednici, a ne kao poraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne očekujem samo zeleno svetlo, očekujem i odluku i zeleno svetlo i tačan datum za otpočinjanje pregovora - podvukao je Vučić.

On je naveo da je prošlo 10 meseci teških odluka, da se mnogo radilo i da stoga očekuje da će ovo biti prvi pobednički Vidovdan u srpskoj istoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li će Nemačka biti „kamen spoticanja“ Vučić je rekao da poštujemo Nemačku, da su oni rekli svoje uslove a mi šta može da uradimo i šta je u skaldu sa našim zakonima i da je to i urađeno.

- Nismo nešto radili pa igrali na tri table, nekoga lagali i obmanjivali -i mislim da smo podigli ugled Srbije u svetu - rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je danas zemalja nade a ne zemlja propasti kako je do juče izgledalo, rekao je on i naveo da ćemo biti zemlja sa kojom će svi želeti da sarađuju.

Na pitanje da li je tačno da SAD lobiraju da Srbija dobije datum, Vučić je rekao da smatra da Amerikanci dobro znaju koliki je značaj Srbije na Balkanu i koliko smo uradili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Oni su konačno dobili partnere...koji ne obmanjuju i ne lažu i spremni su da prime i teške udarce i svoje obaveze da ispune, ali računajući na to da će i druga strana svoje obaveze da ispuni - rekao je Vučić, dodajući da smatra da će i ruski partneri pozdraviti dobijanje datuma.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo