Obama i Putin u ozbiljnim pregovorima!

Bezbednost na prvom mestu!

22.1.2014.
8:45
VOYO logo

Predsednici SAD i Rusije Barak Obama i Vladimir Putin razgovarali su o tome kako da Zimske olimpijske igre u Sočiju budu sigurne i bezbedne.

Bela Kuća potvrdila je da su SAD ponudile svoju punu pomoć Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O bezbednosnim pitanjima olimpijskih igara koje će biti održane u februaru, Obama i Putin razgovarali su telefonom u utorak, u trenutku kada su ruske snage bezbednosti tragale za trojicom potencijalnih bombaša samoubica, među kojima je i jedan za kojeg se veruje da je u Sočiju.

Američki Stejt department upozorava sve koji će učestvovati na igrama da ostanu pažljivi kada je reč o njihovoj ličnoj bezbednosti, a zabrinutost su izrazili i članovi američkog Kongresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bela kuća saopštila je da su Obama i Putin takođe razgovarali o građanskom ratu u Siriji i pripremama za mirovnu konferenciju koja počinje danas u švajcarskom gradu Montreu, kao i o naporima na uništavanju sirijskog hemijskog oružja.

Dvojica predsednika razgovarali su i o saradnji sa Iranom i početku primene prelaznog dogovora o iranskom nuklearnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penatagon je u utorak saopštio da su SAD spremne da pruže Rusiji podršku u okviru bezbednosnih priprema za predstojeće Zimske olimpijske igre (ZOI) u Sočiju, uključujuhi raspoređivanje vojnih brodova u Crnom moru.

"SAD su spremne da daju svoju potpunu podrsku ruskoj vladi za bezbednosne pripreme uoči ZOI", navedeno je u saopštenju portparola Pentagona Džona Kirbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo