Mrkonjić se odrekao ministarskog mesta

Milutin Mrkonjić na Predsedništvu SPS-a tražio da ga zamene, a socijalisti traže i od Dinkića da smeni neke svoje ministre

26.7.2013.
17:29
VOYO logo

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije na današnjoj sednici jednoglasno je podržalo politički dogovor Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o temeljnoj i sveobuhvatnoj rekonstrukciji Vlade i svih značajnih institucija u javnom sektoru, saopšteno je u SPS-u.

- Na sednici Predsedništva jednoglasno je prihvaćen predlog inženjera Milutina Mrkonjića da se izabere novi ministar saobraćaja. Takođe, Predsedništvo SPS analiziralo je dosadašnji rad svih nosilaca javnih funkcija u ime Socijalističke partije Srbije, i ovlastilo predsednika Dačića da u postupku rekonstrukcije predloži odgovarajuće kadrovske promene - saopštili su socijallisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Socijalisti kažu da je Predsedništvo stranke jednoglasno podržalo zajednički stav Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da je neophodno da i Ujedinjeni regioni Srbije, kao treći koalicioni partner donesu odluku o personalnim promenama članova Vlade.

- Imajući u vidu da će glavni cilj Vlade u budućem periodu biti ekonomska i finansijska konsolidacija i razvoj, krucijalno je da i u ovoj oblasti postoji podela odgovornosti kroz razdvajanje ministarstva koje se bavi finansijama i ekonomskim razvojem - saopštili su iz SPS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su zaključili da ukoliko do toga ne dođe "očito će biti potrebno definisanje novog koalicionog sporazuma" kako bi Vlada Republike Srbije mogla da nastavi da ostvaruje svoje ciljeve.

Foto: Kurir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo