Mrkonjić napravio na račun ministarstva dug u restoranu od pola miliona dinara

Kažu da je bio galantan?!

17.11.2013.
22:12
VOYO logo

Milutin Mrkonjić, bivši ministar, iako poznat po galantnosti, ostao je dužan u restoranu po silasku s funkcije. Prema saznanjima “Blica”, Mrka je u Klubu poslanika na Dedinju uživao u specijalitetima o državnom trošku i ostavio neplaćenih preko pola miliona dinara.

Kako za “Blic” kaže sagovornik iz ovog državnog restorana, Mrkonjić je godinama unazad čest gost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- On sedi u zatvorenom delu. Sa vrata kaže “daj rakiju” i nikada nije bio cicija - kaže izvor “Blica”.

Međutim, kako narudžbina nije bila u kešu, već na račun Vlade, dug će ovih dana biti upućen na adresu u Nemanjinu 11. Naš sagovornik nije mogao da precizira da li je reč o samo jednom ručku sa Mrkonjićevim gostima ili je preko pola miliona utrošeno za više degustacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Reč je o ukupnom dugu koji je potpisan na račun Ministarstva saobraćaja - kaže naš izvor. Mrkonjić se juče nije javio na poziv “Blica”, tako da nismo mogli da dobijemo komentar kako će ovaj račun biti plaćen.

Pre smene Mrkonjić je najavljivao da će u svom ministarstvu ostvariti uštede i to rebalansom budžeta za ukupno 2,65 milijardi dinara, ali i da njegovo ministarstvo nije trošilo na reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Što se tiče ostalih vidova štednje, ja sam tu inače poznat kao najštedljiviji ministar, nisam koristio dnevnice prilikom putovanja u inostranstvo, a to isto važi i za moje saradnike. Da naglasim, moje ministarstvo već petu godinu zaredom nije dalo ni dinar za reprezentaciju - istakao je Mrkonjić.

Deo budžeta za reprezentaciju do sada je bio siva zona rada Vlade i javnih preduzeća. Ova stavka u budžetu pravda se jednostavnim donošenjem računa, ali se tako i krši zakon. Funkcioneri, korisnici para građana, ne ispostavljaju i izveštaj uz račun - ko je jeo i pio, ali i koji je povod za trošenje državnih para.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Medija centar Beograd

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo