Milošević planirao rat sa Crnogorcima

Penzionisani general Aleksandar Dimitrijević odbio zadatak

16.3.2013.
14:33
VOYO logo

Bivši šef KOS-a Aleksandar Dimitrijević saopštio je niz podataka koji svedoče o planovima Slobodana Miloševića da upotrebi vojsku protiv Crne Gore. Dimitrijević je u intervjju podgoričkoj Pobjedi govorio o nameri Slobodana Miloševića da uhapsi Mila Đukanovića i planovima posebne grupe "Kobre" upućene 1999. godine u Crnu Goru sa namerom da izazove "krvoproliće".

Penzionisani general je kazao da je jugoslovenski predsednik tražio hapšenje Đukanovića nakon njegovog razlaza sa Miloševićem i Momirom Bulatovićem 1997. godine a da je razlog bila "trgovina cigaretama", navodi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimitrijević je saopštio da je odbio taj zadatak uz obrazloženje saopšteno Miloševiću, da u Crnoj Gori "najveći deo novca od trgovine cigaretama ide u budžet , za razliku od Srbije gde sve ide u privatne džepove". Bivši načelnik KOS-a svedočio je i kako je 1999. godine u Crnu Goru upućena grupa poznata kao "Kobre",a koja je trebalo da izazove haos u zemlji, ali je odbio da kaže ko je bio na “meti” specijalcima, jer “još nije vreme da se sve kaže”. On je objasnio da je Beograd odlučio da vrati "ekipu", jer su skupštinskom deklaracijom o miru, u vreme bombardovanja, "spuštene tenzije". Ubrzo nakon povlačenja "Kobri" u Crnoj Gori je formiran Sedmi bataljon, vojne jedinice za specijalne namene u miru i ratu, a koji je trebao biti "pandam" crnogorskoj policiji.

Bivši šef KOS-a svedoči da je penzionisan uoči bombardovanja 1999. godine zbog neslaganja sa Miloševićem oko načina rešavanja pitanja Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo