Đilas na putu da upropasti DS

Šabac napustio Đilasa

27.2.2013.
5:26
VOYO logo

Od 95 članova šabačkog odbora Demokratske stranke, 85 je glasalo je glasalo za napuštanje DS-a, dok je jedan bio uzdržan, a demokrate je napustio i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Dosadašnji predsednik šabačkog odbora Miodrag Filipović rekao je agenciji Beta da će bivši članovi DS-a činiti inicijativni odbor za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a da će im se priključiti još neki lokalni odbori DS iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šapcu je na vlasti koalicija DS-a, Srpskog pokreta obnove i Liberalno demokratske partije, a Milošević je agenciji Beta rekao da današnje promene u DS-u neće uticati promenu vlasti u tom gradu.

"U lokalnom parlamentu DS je do sada imao 25 odbornika, večeras je iz DS izašlo 19, a ostalo šest, međutim, mi smo se već dogovorili da ćemo se u daljem radu ponašati kao koalicija i učestvovati u svim projektima koje smo započeli", rekao je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dušan Petrović je izjavio da sa bivšim članovima šabačkog odbora DS-a godinama deli iste vrednosti i da je zato njihovo napuštanje DS-a prirodno.

"Uvereni smo da nismo mi otišli iz DS-a, nego je DS otišla od sebe. To je tačka na kojoj je (predsednik DS Dragan) Đilas kapitulirao", rekao je Petrović na sastanku u Šapcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović je agenciji Beta rekao da je suština zalaganja nove stranke Zajedno za Srbiju da Vojvodina, Beograd i Srbija imaju istovetne institucije i nadležnosti - skupštinu, izvršnu vlast i budžet, jer "bez toga nema razvoja Srbije i suštinske decentralizacije".

Centrala DS-a ranije danas raspustila je šabački odbor i za poverenika u tom gradu odredila Borislava Stefanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da će građani Šapca prepoznati pre svega da su glasali za DS, a ne za Dušana Petrovića i za ljude koji se vode isključivo svojim privilegijama", rekao je Stefanović za B92. "Sada treba da ti šansu novim ljudima koji su bili i skrajnuti i koji su nepravedno bili onemogućeni da doprinesu Demokratskoj stranci. Mislim da je ovo jedan katarzičan momenat za stranku. Ako smo letos odlučili da stranku osnažimo i da joj damo pravo lice, mislim da se ova stvar desila u pravom momentu i da su svi pokazali svoje pravo lice", kaže za Radio B92 Stefanović.

Prema Stefanovićevim rečima, Gradski odbor DS-a u Šapcu raspušten je na regularan način zbog toga što većina članova tog odbora, uz pomoć Dušana Petrovića, pokušava da preko leđa DS napravi novu političku stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbor je raspušten zbog toga što već duže vreme članovi, ne svi, ali većina, uz pomoć Dušana Petrovića pokušavaju da preko leđa DS-a i njenih članova naprave novu stranku, i u tom smislu su i večeras napravili neki skup i pozivali ljude putem sms da dođu na sastanak gradskog odbora", rekao je Tanjugu Stefanović, koji je imenovan za poverenika demokrata u tom gradu.

On je precizirao da je Gradski odbor raspušten na osnovu Statuta i odluke Izvršnog odbora na potpuno regularan način i dodao da su članovi odbora o tome obavešteni adekvatno, putem mejlova i na druge načine, a tek nakon toga sms porukama poslatim od strane poverenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Članovi odbora su o raspuštanju obavešteni redovnim putem, pre slanja bilo kakvih SMS poruka", rekao je Stefanović i obijasnio da su SMS poruke poslate da bi svi članovi gradskog odbora znali, ne da su raspušteni, nego da je najavljeni skup koji je večeras zakazan u Šapcu organizovan sa ciljem da se članovi Demokratske stranke prebace u članstvo nove političke organizacije koju pravi Dušan Petrović.

On je istakao da je bilo neophodno da svi znaju da je Gradski odbor raspušten i da nikakav skup Demokratske stranke ne postoji na datom mestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno je da je u pitanju pokušaj pravljenja nove stranke. Još jednom se potvrđuje, takođe, da oni to pokušavaju da urade preko članova demokrata preotimanjem članova i prostorija u Šapcu, ali i svega ostalog", ocenio je Stefanović.

On je pojasnio da je njegov zadatak, kao poverenika, da u što kraćem roku organizuje izbore za Gradski odbor DS-a u Šapcu i da stranka počne sa aktivnijim i bolje organizovanijim delovanjem u cilju ponovnog dobijanja poverenja građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo