Dačić: Najvažniji događaj od II svetskog rata

Premijer smatra da početak pregovora nismo dobili, već zaslužili

21.1.2014.
13:50
VOYO logo

Premijer veruje da Srbija sledeća ulazi u EU i dodaje da je naš cilj da do 2020. postanemo punopravni član EU. O tome će se narod izjasniti na referendumu

Ovo je veliki i istorijski dan za Srbiju, najznačajniji posle Drugog svetskog rata. I u strateškom smislu pokazuje dalji put Srbije, a pokazuje i vrednosti kojima Srbija teži, rekao je premijer Ivica Dačić posle prve međuvladine konferencije u Briselu koja je i zvanično označila početak pregovora Srbije i EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/okaZVOmBj_w

On je dodao i da pre 18 meseci, kada je formirana vlada, to što se danas dogodilo nije bilo očekivano. "Mi smo vas iznenadili", rekao je premijer i primetio da je neka druga vlast danas u Srbiji, slavilo bi se sedam dana, ali ova vlada to neće uraditi, jer je čeka težak rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš narod je ovo zaslužio", naglasio je Dačić.

Dačić je posebno istakao ulogu Ketrin Ešton i Štefana Filea ističući da je Eštonova bila podsticajni faktor u dijalogu sa Prištinom, a da je File vrlo strpljivo radio na stvaranju uslova kako bi sada mogao da napiše da je Srbija zaslužila početak pregovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić rekao da je cilj Srbije da do 2018. EU može da proceni da je Srbija spremna za članstvo, a da Srbija 2020. postane punopravni član EU. O tome će se narod izjasniti na referendumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo