Freixenet – čarolija u mjehurićima

Odgovorili ste točno i brzo pa ćete zato uživati u Freixenetovoj čaroliji u mjehurićima. Pogledajte da i vaše ime nije među 7 imena dobitnika od kojih svaki dobija 1 bocu pjenušca.

21.12.2011.
16:51
VOYO logo

Freixenet je vodeći svjetski proizvođač pjenušaca rađenih klasičnom ili tradicionalnom metodom vrenja u boci, u osnovi jednakoj tzv. 'šampanjskoj metodi'. Podrumi Freixeneta nalaze se u Španjolskoj, 40-tak kilometara jugozapadno od Barcelone, u poznatoj vinskoj pokrajini Penedes.

U gradiću Sant Sadurni d Anoia postoji duga tradicija proizvodnje pjenušaca, ovdje nazivanih 'Cava' (podrum). Proizvodnja grožđa i vina strogo je regulirana pravilima i nadzirana od strane institucije koja brine o visokim standardima proizvodnje 'cava'. Zahvaljujući velikim područjima pod vinogradima te kvalitetnom grožđu uzgajanom uz mnogo sunca, cijena i kvaliteta ovdašnjih pjenušaca visoko se cijeni širom svijeta. Freixenet kao najveći proizvođač, s vrlo dugom tradicijom (ove godine obilježava 150 godina postojanja, od 1861. godine) dominira ovim područjem i gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je višemjesečno a u slučajevima nekih posebno kvalitetnih Freixenetovih pjenušaca, i višegodišnje odležavanje i zrenje duboko u podzemnim podrumima, vrlo važano u proizvodnji, u svakom trenutku pod zgradama Freixeneta leži oko 100 milijuna boca, koliko iznosi i godišnja prodaja u oko 150 zemalja širom. Freixenet pjenušci u većini nastaju iz tri autohtone sorte, Xarello, Parellada i Macabeo od kojih svaka sorta svojim karakteristikama pridonosi konačnoj, vrlo privlačnoj kombinaciji kojom je Freixenet osvojio potrošače širom svijeta. Klasičan brut, Cordon Negro i polusuha Carta Nevada najpopularniji su pjenušci Freixeneta, uz vrlo privlačan rose Cordon Rosado. Pružaju vrlo dobru kvalitetu uz pristupačnu cijenu pa su odlično rješenje za aperitive osobito u prilikama kada treba potočiti veći broj čaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu slijedeću stepenicu čine ekstra suhi Brut Vintage i Brut Barocco Reserva a zatim slijede relativno novi pjenušci Elyssia Grand Cuvee i Pinot noir rose, nagrađivani visokim naslovima i ocjenama relevantnih vinskih kritičara. Freixenet je posebno ponosan na svoje limitirane perjanice podruma, elegantnu Reservu Real, proizvedenu u stilu velikih francuskih cuveea te DS Cuvee Grand Reserva odležavanu u podrumu najmanje 3 godine.

Važno je spomenuti kako i najkvalitetniji Freixenetovi pjenušci konkuriraju ostatku svijeta izuzetno povoljnim cijenama pa predstavljaju zanimljiv, pouzdan i privlačan izbor u mnogim prilikama. Freixenet pjenušce u Hrvatskoj uvoze i distribuiraju http://www.vivat-finavina.hr/.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magazin.hr i Vivat fina vina svojim čitateljima poklanjanju 7 boca Freixenet Elyssia Grand Cuvee.

Imena dobitnika: 1. Marijana Žinić, Sisak 2. Lana Pontoni, Velika Gorica 3. Tatjana Kovačić-Petrač, Ludbreg 4. Danijel Jurković, Barbat na Rabu 5. Dubravko Vuković, Osijek 6. Vesna Martinko, Zaprešić 7. Damir Mulković, Zagreb

Detalje o slanju nagrade dogovorit ćete putem maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo