Nevjerojatna pogreška! U vjetar bacili čak milijardu dolara!

Njujorško Gradsko vijeće ograničilo je egzistenciju legendarne sportske dvorane Madison Square Garden na aktualnoj adresi na idućih deset godina. Nakon toga otići će u povijest.

Dom košarkaša New York Knicksa i hokejaša New York Rangersa po isteku moratorija preselit će na neko drugo mjesto u najnapučenijemu američkom gradu, odlučili su gradski vijećnici omjerom glasova 47:1.

Povod za odluku pritisak je javnosti za modernizacijom stanice podzemne željeznice Penn Station, koju dvorana pokriva poput šešira. Riječ je najfrekventnijoj prometnoj stanici u Sjedinjenim Državama. Nepodnošljive gužve u njoj jednostavno njezinu obnovu i širenje čine nužnom. Bez građevinskih intervencija u prostor Madison Square Gardena to neće biti moguće.

U upravi dvorane razočarani su odlukom jer su željeli ostati daleko duže u legendarnoj dvorani koja organizira također golem broj drugi sportskih događanja, kao i koncerata, a otvorena je 1968. godine.

Ponajprije je razlog tome činjenica što je dvorana usred trogodišnjeg procesa renovacije koji će koštati oko milijardu dolara.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr