Kakva šteta! Hrvatska bila tako blizu novog odličja!

Iako je uoči zadnja dva metka finala trostavnog natjecanja malokalibarske puške na 50 metara na Olimpijskom igrama u Londonu naša Snježana Pejčić držala treće mjesto, završila je peta i ostala bez medalje. Možemo samo reći velika šteta.

Riječanka je, dakako, i osvajanjem petog mjesta, odnosno već samim plasmanom u finale u vrlo jakoj konkurenciji, ostvarila golemi uspjeh i zaslužuje sve čestitke. Ipak, ostaje mali žal jer je bila blizu brončane medalje, koja joj je ovoga puta ipak izmaknula.

Kažemo ovoga puta, jer se u Pekingu prije četiri godine Pejčić okitila broncom, ali u svojoj najjačoj disciplini, zračna puška na 10 metara. U Londonu je u toj disciplini u kvalifikacijama bila 18. i ostala bez finala. No, ušla je među osam najboljih kroz zahtjevne kvalifikacije gađanja malokalibarskom puškom u trostavu. U ležećem stavu pogodila je 193 kruga (97+96), u stojećem 195 (99+96), a u klečećem 196 krugova (98+98). U kvalifikacijama je osvojila šesto mjesto.

U finalnoj seriji, u kojoj se pucalo 10 metaka stojećim stavom, Pejčić je odlično pucala prvih pet metaka, a najbolje u trećoj seriji, kada je pogodila 10.6. Ušla je u borbu za brončanu medalju i ostala u igri čak i nakon najslabije sedme serije u kojoj je pogodila 8.7. No, i njezinim konkurenticama za medalju je drhtala ruka, pa je uoči zadnja dva metka Riječanka držala treće mjesto, ali sa samo desetinkom kruga prednosti pred Čehinjom Adelom Sykorovom i Ruskinjom Dariom Vdovinom.

U zadnja dva metka Pejčić je pogodila 9.9 i 9.3. Sykorova je bila uspješnija (dva puta po 10.2) i osigurala je bronačnu medalju, a Vdovini je potpuno pala koncentracija, pa je na kraju pala na sedmo mjesto, a ispred Pejčić se probila i četvrtoplasirana Poljakinja Sylwia Bogacka.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Jamie Lynn Gray s ukupnim zbrojem od 691.9, dok je drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila Ivana Maksimović iz Srbije (687.5). Već je nakon kvalifikacija bilo prilično jasno da će se zlato i srebro rješavati između njih dvije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr