Dominantna Hrvatska u četvrfinale s prvog mjesta!

Hrvatski vaterpolisti na Olimpijskim igrama upisali su i četvrtu pobjedu te tako osigurali prvo mjesto u skupini. Ovog puta Barakude su bile bolje od Australije 11:6.

Australci su poveli s igračem više pogotkom Woodsa. Bilo je to i njihovo jedino vodstvo na utakmici. Hrvati su krenuli malo pospano u napadu, ali su Bošković i Joković pogocima u završnici prve četvrtine ipak osigurali prednost na kraju prve dionice.

Na polovici utakmice ta prednost već je narasla na tri gola razlike (5:2) i do kraja ogleda pobjeda odabranika hrvatskog izbornika Ratka Rudića praktički više nije dolazila u pitanje. Doduše, Australci su uspjeli smanjiti sa 6:2 na 6:4, ali su naši vaterpolisti odgovorili s četiri uzastopna pogotka.

Maro Joković bio je s tri gola najefikasniji u našoj selekciji. Miho Bošković, Nikša Dobud i Sandro Sukno dodali su po dva pogotka, a Paulo Obradović i Igor Hinić po jedan. Australiju je predvodio Thomas Whalan s tri gola.

U 5. kolu Hrvatska će za dva dana igrati protiv posljednjeplasiranog Kazahstana i najvjerojatnije zadržati maksimalni učinak u skupini.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr