Ivaniševićeva poruka svijetu: ‘On može napraviti štetu’

Iako je pao na sedmo mjesto ATP-ova renkinga te u Wimbeldonu dozvolio prekid niza od 36 uzastopnih četvrtfinala na turnirima Grand Slam kategorije, Roger Federer može osvojiti US Open.

Sukus je to razmišljanja hrvatske teniske legende Gorana Ivaniševića izraženog u londonskome poslovnom dnevniku City A.M.

“Mislim da su se analitičari zaletjeli kad su podjednake izglede za osvajanje US Opena podijelili među trojicom kandidata, Andyjem Murrayjom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem“, rekao je Ivanišević objasnivši:

“Logično je da su dotična trojica favoriti, no postoji tu još jedan igrač, a ime mu je Roger Federer. Svi misle da je gotov igrač ali ja se s time ne bih složio. Podloga u New Yorku brža je od većine ostalih na Touru, a Federer je prošlog tjedna namučio Nadala. Ako je u dobrome mentalnom stanju, on može napraviti štetu, može čak otići do kraja. Favorit je po meni Đoković, no sjećam se da mu je prije dvije godine, kada je Srbin osvojio naslov, Federer imao meč-loptu u polufinalu i da je morao dobiti taj meč. Mislim da Roger i ovaj put može uzeti naslov u New Yorku”, smatra Ivanišević.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr