Novo istraživanje

TESTIRANO NA SVINJAMA: Dodajte u prehranu malo cimeta, zaštitite želudac i poboljšajte probavu

Dodavanje malo cimeta prehrani može koristiti zdravlju, pokazalo je novo istraživanje po kojem taj začin snižava temperaturu u želucu i pomaže probavi, prenosi britanski Telegraph.

Australski znanstvenici sa sveučilišta RMIT u Melbourneu proveli su istraživanje probave svinja uz pomoć kapsula koje reagiraju na plinove. Prema rezultatima istraživanja objavljenih u časopisu Scientific Reports uključivanje cimeta u prehranu životinja može smanjiti razinu ugljičnog dioksida u želucima hladeći tako njihova tijela.

SMANJUJE BOL, JAČA IMUNITET, KONCENTRACIJU… 8 razloga zašto (i kako) treba jesti cimet svaki dan

Ukupno zdravlje svinja koje su jele hranu s dodatkom cimeta poboljšalo se značajno.

Cimet smanjuje temperaturu želuca

Voditelj istraživanja Kouroush Kalantar-Zadeh kazao je: “Kad se svinje hrane na sobnoj temperaturi raste ugljični dioksid u njihovim želucima”.  Cimet u njihovoj prehrani smanjuje taj plin smanjivanjem lučenja želučane kiseline i pepsina što hladi želudac svinje tijek obroka.

Čini se i da cimet štiti zidove želuca i tankog crijeva, zaključili su znanstvenici.

Iako je istraživanje provedeno na svinjama znanstvenici vjeruju da je primjenjivo na ljude.  Utvrdili su da je cimet smanjio temperaturu u želucu za 2 stupnja Celzija.

SAMO PRIRODNO: Napravite svoju pastu za zube i riješite se lošeg zadaha

Stoga kažu da nije čudno što je cimet popularan u toplijim krajevima jer daje osjećaj hlađenja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr