Ovako se tjera rak – provjerene metode

Rak ne uzima najviše života, to čine krvožilne komplikacije, kao što su srčani i moždani udar. Pa ipak, rak je bolest koje se većina ljudi najviše pribojava. Rizik se može prilično smanjiti. Pogledajte kako.

Od čega su obolijevali i umirali članovi vaše obitelji

Raspitajte se o zdravstvenoj povijesti svoje obitelji. Ako utvrdite da je nešto učestalo, koncentrirajte se na preventivne mjere koje mogu poništiti utjecaj loših gena.

Prestanite pušiti i skinite suvišne kilograme

Skinete li suvišne kilograme i prestane li pušiti, smanjit ćete rizik od obolijevanja.

Đumbir

Đumbir može smanjiti rizik od raka debelog crijeva jer smiruje upale u probavnom traktu.

Borovnice

S obzirom na jačinu antioksidansa, svježe borovnice su superjunaci. Imaju izuzetno visoke koncentracije antocijana, koji može obuzdati širenje stanica raka.

Još neke bobice

Kupine, brusnice i trešnje bogate su antioksidativnim spojem antocijaninom, koji može usporiti rast nekih vrsta raka.

Kelj i jabuke

Kelj sadrži izotiocijanatime koji pomažu očistiti tijelo od kancerogenih pojava. Jabuke (kupujte one uzgojene bez pesticida) imaju antikancerogeno djelovanje na debelo crijevo.

Svakodnevne šetnje

Svakodnevne žustre šetnje od 30-ak minuta mogu poboljšati san i dati energiju, pa potencijalno smanjuju rizik od dijabetesa i raka.

Skuhajte čaj

Bijeli i zeleni čajevi sadrže EGCG, fitokemikaliju i antioksidanse koji mogu zaštititi stanice.

Dišite

Izdahnite. Sada udahnite. Svakodnevno pet minuta udišite sporo i odmjereno. Ovakvo disanje može poništiti negativne učinke stresa na tjelesno i duševno zdravlje.

Ne potiskujte emocije

Ne morate svima sve reći ili pokazati, ali sebi biste svakako trebali. Razmislite o svojim osjećajima, suočite se s njima iskreno i donesite razumne zaključke. Potisnute emocije mogu djelovati negativno i na fizičko zdravlje, smatraju mnogi liječnici.

Usredotočite se na vlakna

Zob je dobar izvor vlakana. Osim što pomažu tijelu eliminirati toksine, mogu potisnuti glad jer omogućuju stabilne razine šećera u krvi.

Kava

Redovita konzumacija kave povezana je s manjim rizikom od raka bazalnih stanica kože.

Kurkuma

Zlatni indijski začin dobiva boju iz pigmenta kurkumina, snažnog antioksidansa koji se bori protiv upala.

Jaja

Osim proteina ​​i esencijalnih lipida, jaja sadrže antioksidanse koji mogu pomoći u sprečavanju raka.

Rajčica – posebno kuhana i pečena

Sadrži likopen, koji može smanjiti rizik od raka pluća i želuca.
Naša tijelo će dobiti više likopena iz rajčice ako je kuhana.

Crvena paprika

Crvena paprika sadrži kapsaicin, koji može oštetiti stanice raka napadajući njihov izvor energije bez štete po zdrave stanice.

Brokula

Brokula je izvor spojeva koji sputavaju rast stanica raka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr