NIŠTA LAKŠE

SIGURNO IH IMATE KOD KUĆE: Izliječite karijes kapsulama ulja od maslaca i ulja jetre bakalara

Jedna majka isprobala je recept koji je pronašla u staroj knjizi jednog stomatologa i, navodno, uspjela izliječiti karijes svom mališanu.

Stomatolog Weston Price pisao je o brojnim situacijama iz svoje prakse još 1920-ih i 1930-ih, gdje su šupljine i karijesi bili izliječeni bez potrebe za bušenjem i plombama, piše Westonaprice.

Doktor Price je otkrio kroz istraživanje da su šupljine i karijes u zubu uzrokovani nutritivnim nedostatkom i kad je ovaj nutritivni nedostatak ispravljen, šupljina i karijes se liječe sami od sebe.

Njegova, i istraživanja drugih pionira su se svodila na tri faktora karijesa, nedovoljno minerala u prehrani, nedovoljno vitamina topivih u mastima (A, D, B i K) i prisustvo fitinske kiseline zbog koje crijevni sustav ne apsorbira pravilno hranjive sastojke.

POMOZITE BEBICI: Vašu bebu muče zubići ili nosić? Masirajte je na ovim mjestima

Karijes nestao nakon mjesec dana

Namirnice koje treba konzumirati su kokosovo ulje, organski mliječni proizvodi (osobito maslac), organski uzgojeno meso, morski plodovi i juhe od kostiju. Ograničite namirnice koja imaju visok udio fitinske kiseline poput žitarica, mahunarki, orašastih plodova i sjemenki, kao i prerađene hrane koja će poremetiti ravnotežu šećera u krvi.

Jedna majka da je svom sinu uspješno izliječila karijes. Kaže kako mu je davala tri kapsule ulja od maslaca i žličicu fermentiranog ulja jetre bakalara svako jutro.

Nakon mjesec dana karijes je nestao, a to je potvrdio i stomatolog kod kojeg su bili naručeni.

ČETKICA ZA ZUBE SPAŠAVA ŽIVOT: Naslage na zubima povezane su s opakim bolestima

Povratak na Net.hr