Ne pretjerujte sa seksom jer može biti itekako opasno

Stručnjaci tvrde kako previše seksa može biti opasno za žensko zdravlje. Dugotrajan seks ili nekoliko odnosa dnevno mogu izazvati infekciju urinarnog traka i izazvati jake bolove. Pojava se naziva još i cistitis medenog mjeseca.

‘Mokraćna cijev se nalazi uz vaginu što znači da tijekom seksa bakterije iz genitalija lako prelaze u mokraćovod. Što je trenje veće to je i veći rizik od infekcije’, pojasnila je ginekologica Mary Jane Minkin, profesorica na Yale School of Medicine.

Prmda je uvriježeno mišljenje kako do infekcije najčešće dolazi kada se ima odnos s novim partnerom, Minkin to opovrgava. Tezu potkrepljuje činjenicom kako u mokraćovod ulaze ženine bakterije, a ne partnerove. Stoga nisu problem njegove bakterije već maratonski seks.

Infekcija se češća javlja kod žena koje nisu rađale, a neke je žene mogu dobiti nakon svakog seksualnog odnosa. Stručnjaci tvrde kako se rizik od pojave infekcije može smanjiti ukoliko se prije i nakon seksualnog odnosa mokri, no svakako treba posjetiti liječnika koji će prepisati antibiotike. Može pomoći i sok od brusnice jer tjera na češće mokrenje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr