Mnogi muškarci nepažnjom uzrokuju neplodnost

Liječnici već duže upozoravaju da prijenosno računalo smješteno na krilu stvara toliko topline oko prepona da je velika opasnost od oštećenja sperme.

Trebalo je vremena da Scott Reed shvati zašto ne može postati tata. On i supruga Laura uzalud su pokušavali osnovati obitelj, da bi im na koncu liječnici rekli da je problem u laptopu koji je on redovno imao na koljenima.

Rekli su mu da je računalo generira toliko topline oko njegovih spolnih organa da je sperma oštećena.

Scott koji ima 30 godina, odmah je prebacio laptop na stol – i tri mjeseca kasnije Laura, koja je također navršila 30, zatrudnjela je i rodila kćer Taryn.

Sada, 10 mjeseci nakon njenog rođenja, par, iz britanskog mjesta Clanfield još uvijek ne može vjerovati da je odgovor bio tako jednostavan.

Laura kaže: ‘Scott je koristio svoj ​​laptop u večernjim satima samo na par sati. No koristio ga je i za rad i stvari kao što su Facebook. Mi nismo imali pojma o šteti koja je nastala.’

Biokemičarka Sue Kenworthy je za britanski list Mirror pojasnila: ‘Muškarci bi trebali staviti laptop na stol. Ne bi ga smjeli držati u krilu.’

Istraživanja pokazuju da toplina negativno utječe na kvantitetu sperme pa se muškarcima preporučuje i da nose bokserice koje su prozračnije od klasičnog donjeg rublja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr