Izradite kasicu prasicu od ambalaže

Svako dijete se barem jednom susrelo sa pojmom ‘štednja’. S obzirom da je važno djetetu usaditi ovu vrijednost već u što ranijoj dobi, kao poticaj na štednju i nerastrošnost možete iskoristiti izradu kasice prasice zajedno s djetetom.

Osim što ćete dobiti prekrasan ručni rad, dobit ćete korisno i kvalitetno provedeno vrijeme s vašim mališanom. Isto tako, izborom materijala koji se smatra otpadom, djetetu usađujete osjećaj za ekologiju, za očuvanje okoliša i recikliranje.

Za početak ćete, zajedno s djetetom, u svom domu pronaći potreban materijal. Ono što vam je potrebno za izradu kasice prasice je okrugla, plastična posuda s poklopcem. Najčešće su takve kutije od bombona, čokoladnog namaza ili marmelade.

Posudu je potrebno obložiti kašir masom, koja se radi od brašna i vode ili drvofix ljepila i vode, i novinskim papirom. S obzirom da se u tom slučaju mora neko vrijeme sušiti, postoji i brži način. Posudu možete obložiti i pik trakom.

Potaknite dijete da izabere boju svoje kasice prasice. Temperom i kistićem neka je oboja. Izrežite od kartona šiljaste uši i njih obojite temperom. Za oči vaše kasice prasice pripremite gumbe ili čepove. Ravni, plastični poklopac bit će njuška vašoj prasici. Uši i oči možete zalijepiti na posudu vrućim silikonskim ljepilom, trenutnim ljepilom ili obostrano ljepljivom trakom.

Još vam samo preostaje skalpelom izrezati rupu za kovanice i ubaciti prve novčiće u vašu novu kasicu prasicu. Za vrijeme izrade potaknite dijete na razmišljanje o nazivu kasica prasica. Zašto se to baš tako zove? Kakve veze ima prasica s novčićima? Odgovori bi vas mogli nasmijati…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr