Šibenski Banj među 10 europskih gradskih plaža

Šibenik se polako, ali sigurno vraća među popularna turistička odredišta, pa je tako vrijedno priznanje stiglo iz susjedne italije gdje je jedan od najčitanijih talijanskih dnevnih listova i portala la Repubblica uvrstio Šibenik među 10 gradova koje vrijedi posjetiti.

Talijanska la Repubblica objavila je članak Život na plaži u srcu grada u kojem se promoviraju gradovi koji su IN jer se u njima, uz razgledavanje kulturnih znamenitosti, može uživati i u popratnim zabavnim sadržajima poput kupanja u moru, jezerima ili rijekama. Šibenik je tako, zahvaljujući novouređenoj gradskoj plaži Banj u srcu grada, zaslužio mjesto među gradovima poput Amsterdama, Berlina, Bruxellesa, Firenze, Graza, Londona, Pariza, Praga i Züricha. Plaža Banj, kako ističu Talijani, izgrađena je ove godine i udaljena je 5 minuta šetnjom od povijesne jezgre centra grada.

‘Pored kupanja u čistom moru može se uživati u predivnom pogledu na povijesnu gradsku jezgru i kupolu katedrale Sv. Jakova koja je zaštićena svjetska kulturna baština UNESCO-a. Riječ je o jedinstvenoj katedrali u Europi koja je građena isključivo od kamena, bez korištenja materijala koji bi povezivali konstrukciju, kao što su cement ili drvo. U sumrak plaža se pretvara u binu za koncerte i noćno kupalište’, piše talijanska la Repubblica.

Ovo priznanje još jedan je dokaz kako Šibenik ima bogatu kulturnu baštinu, privlačnu turističku ponudu i isplative projekte koji se prepoznaju i izvan okvira Republike Hrvatske.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr