Prezaposleni Marc Jacobs kreirao još jednu kolekciju

Louis Vuitton i japanska umjetnica Yayoi Kusama udružili su kreativne snage kako bi kreirali limitiranu kolekciju koja stiže već 10. srpnja, a drugi dio ove zanimljive umjetničko-dizajnerske linije stiže u listopadu ove godine.

Francuska modna kuća još je u veljači financijski poduprijela Kusaminu retrospektivnu izložbu u londonskom Tate Modernu.

‘Njezina energija je beskrajna. Kroz mukotrpnu vrstu opsesije u svakom njezinu djelu i instalaciji koje kreira možete vidjeti ovaj svijet koji nikad ne završava. Mislim da joj se upravo zbog toga i divim te ‘osjećam’ njezina djela’, oduševljeno govori kreativni direktor ove modne kuće Marc Jacobs.

Glavni motiv njihove kolekcije bit će točkice, Kusamin zaštitni znak, a male crne točkice ‘napast’ će svaku kreaciju – od suknji, košulja i topova do tajica i torbi.

‘Louis Vuitton ima jako puno obožavatelja diljem svijeta te se nadam i očekujem da će ova suradnja, kao i prethodne, pomoći da steknemo još novih poklonika, kako Vuittonovih, tako i Kusaminih. Ova suradnja samo je nastavak ideje koju sam pokrenuo kad sam postao Vuittonov kreativni direktor, a to je dizajnersko-umjetnička suradnja’, nadodao je Jacobs.

Francuska modna kuća prvi je put surađivala 2001. godine s umjetnikom Stevenom Sprouseom, kada je Vuittonove torbe oslikao svojim grafitima. Dvije godine poslije japanski umjetnik Takashi Murakami svojim je printovima ostavio pečat na Vuittonovim kreacijama.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr