Najljepša žena na svijetu izgledala bi upravo ovako

Dopustite da vam predstavimo novu verziju ‘idealne žene’, odnosno barem njezino lice. A ako izgleda predobro da bi bilo istinito, to je zbog toga što je sklepano od najtraženijih dijelova lica poznatih ljepotica u ordinacijama plastičnih kirurga.

Australsko izdanje časopisa Marie Claire objavilo je sliku idealne žene, koja je zapravo spoj najboljih aduta nekih od najljepših žena na svijetu. ‘Finalni proizvod’ je ‘fotografija’ žene koja objedinjuje sve ponajbolje kvalitete slavnih dama, odnosno onih koje, prema preporuci svjetskih estetskih kirurga, smatraju najljepšim među klijentelom koja ih uzima za uzore i koja je poželjela plastične korekcije u nadi da će na taj način dostići njihov izgled.

Ova inovacija nestvarno savršene žene pokazuje da se izgled doista može kupiti. Idealna žena ‘sastavljena’ je od obraza glumice January Jones, očiju njezine kolegice Anne Hathaway, nosa Natalie Portman, usana Scarlett Johansson te čeljusti Halle Berry, a iako se ne radi o nečem što se može ‘srediti’ kozmetičkom procedurom, idealna žena nadopunjena je kosom kakvom se ponosi glazbenica Taylor Swift.

Doduše, kada je u pitanju ova nova verzija idealne žene, nema ni govora o tipu kože, čelu, obrvama ili zubima, ali ni o ostatku tijela. Većina ovog ‘idealnog’ izgleda može se rekreirati koristeći tehniku podizanja kože lica, ali i uz pomoć filera i rinoplastikom. Navodno.

U Australiji žene godišnje troše 850 milijuna dolara na modifikacije izgleda i tijela, a u Americi samo 2009. godine potrošeno je nevjerojatnih deset milijardi dolara na kozmetičke preinake, sudeći prema izvješću američkog udruženja estetskih kirurga.

Inovacija ‘idealne žene’ postavlja pitanje je li ljepota tako jednostavna da se može postići operacijama, i ako jest, kada potraga za savršenim izgledom prestaje? Iako ne bismo imali ništa protiv toga da izgledamo ‘idealno’, ipak se ne možemo oduprijeti dojmu da svi navedeni atributi koji čine novootkriveni ‘idealni’ izgled mnogo bolje izgledaju na originalima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr