Složenac s kiselim kupusom i šunkom

Kaže se da su najbolje stvari, jednostavne stvari. To pravilo vrijedi i u kuhanju. Mješavina kiselog kupusa, njoka, kuhane šunke i šampinjona govori tomu u prilog.

Sastojci:

350 g kiselog kupusa
800 g njoka
300 g kuhane šunke

150 g šampinjona
40 g maslaca
1 glavica luka
100 ml vrhnja za kuhanje
250 g milerama
2 žlice sjeckanog peršina
100 g sira goude
sol i papar

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-03-07.asx

U tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, očišćene šampinjone narezane na listiće i povremeno miješajući, pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.

Zatim dodamo njoke, šunku narezanu na kockice, ocijeđeni kiseli kupus, začinimo solju i paprom, promiješamo, podlijemo vodom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.

Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo.

Dio pirjane mješavine njoka, šunke i kupusa premjestimo na dno vatrostalne posude, prelijemo s malo smjese milerama i vrhnja, začinimo paprom i slažemo dalje istim redosljedom dok ne potrošimo pripremljene sastojke.

Završimo slojem mješavine njoka, šunke i kupusa, posipamo naribanim punomasnim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta. Gotovo jelo posipamo svježe sjeckanim vlascem i poslužimo.

Predlaže: http://www.crochef.com/

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr