Raznovrsna focaccia

Focacciu možete pripremati na različite načine, a ova je inspirirana pečenim rajčicama.

Tijesto zamijesiti tako da prvo pomiješamo sve suhe sastojke i dodamo jogurt, ulje i mlake vode toliko da nam tijesto bude srednje čvrsto. Zatim ga prekrijemo kuhinjskom krpom i neka odmori pola sata do 45 minuta.

Veliki pleh prekrijemo papirom za pečenje i upalimo pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.

Tijesto razvučemo na pobrašnjenoj podlozi što više, da bude otprilike pola cm debljine. Na polovinu redamo listiće sira, pečenu rajčicu, tušt ili bosiljak po želji.

Preklopimo drugu polovicu tijesta po nadjevu i rukama ga malo rastanjimo. Zatvorimo rubove tj. pritisnemo da se zalijepe jedan za drugi.

Focacciu prebacimo na pleh i po njoj redamo (ubadamo) masline, pečenu rajčicu, svježe cherry rajčice i vlasac.

Sve još zaliti maslinovim uljem u količini po vašoj želji.

Tako pripremljenu focacciu stavimo u pećnicu i nakon pet minuta smanjimo temperaturu na 200 i pečemo još 20 do 25 minuta tj. dok lijepo ne porumeni.

Izvor: Coolinarika.com

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr