Pileća prsa punjena špinatom i omotana slaninom

Piletina je uvijek omiljena. Obogatite je punjenjem od špinata, sira, vrhnja i papra. Omotajte tankom slaninom i pecite. Kalnički sir ili neki drugi polutvrdi sir, s paprikom ili nekim začinskim biljem najbolji su izbor za ovu kombinaciju.

Upute:

1. Ugrijte pećnicu na 190 stupnja Celzijeva.

2. U veliku staklenu zdjelu stavite špinat, ugrijte u mikrovalnoj 3 minute. Svaku minutu promiješajte. Na koncu dodajte kiselo vrhnje, sir i češnjak.

3. Na čistu površinu postavite pileća prsa. Žlicom nanesite smjesu sa špinatom po njima. Zarolajte piletinu i omotajte slaninom. Učvrstite čačkalicama i složite u kalup za pečenje.

4. Pecite 35 minuta, a zatim zadnjih 5 do 10 minuta povisite temperaturu na 260 stupnja Celzijeva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr