Pečeni krumpiri omotani šunkom

Jednostavno i brzo jelo za koje vam ne trebaju skupi sastojci niti previše vremena. Možete ih poslužiti i kao dodatak glavnom jelu ali i kao predjelo.

Sastojci:

par odrezaka šunke
8 krumpira srednje veličine
grančice majčine dušice

lovorov list
glavica luka
ulje
sol i papar

Priprema:

Oprati krumpire i u ljusci ih kuhati oko 15 min tako da ostanu čvrsti. Nakon kuhanja oguliti ih i prepoloviti pa na ravnu stranu ploške poslagati ploškice luka i malo i malo majčine dušice, te poklopiti s drugom polovicom krumpira.

Omotati šunkom, po duljini, a zatim i po širini.

Krumpire poslagati na nauljeni lim i između svakog staviti lovorov list, politi s malo ulja, prekriti folijom i peči na 180 celzija cca 40 minuta.

Nakon toga odstraniti foliju i peći još 10 minuta da šunka postane hrskava.

Možete poslužiti uz umak od gljiva i rižu ili kao dodatak drugim jelima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr