BAKA ZNA

NAJBOLJI OMJER ULOŽENOG I DOBIVENOG: Potpuno drugačiji, ali i višestruko slasniji tost

Genijalni doručak ne samo da je jednostavan, nego je i genijalan način da iskoristite stari kruh, kao i obradujete nenadane goste.

Bakin tost jednostavno se priprema i ne iziskuje vještinu ni iskustvo, a regiju je osvojio i zato što je zasitan, a pristupačan

Sastojci:

Pakiranje kruha za tost (ili obični kruh); 200 g šunke (šunkerice, salame…), 3 rajčice, 200 g vrhnja, 3 jaja, 200 g sira, 100 ml mlijeka, sezam (i druge sjemenke), 200 ml jogurta, 100 g ovčjeg sira (ili nekog drugog tvrtdog)

Priprema:

Izmrvite sir, dodajte jaja, mlijeko i jogurt i sve dobro promiješajte.

Svaku krišku tosta namažite vrhnjem, a između njih stavite po 1-2 kriške salame i krišku tanko narezane i oguljene rajčice. Slažite kriške jednu do druge dok ne napunite lim za pečenje.

Smjesu jaja mlijeka sira i jogurta polako prelijte preko tosta pa odozgo dodajte malo ribanog parmezana ili tvrđeg ovčjeg sira te pospite sezamom.

Pecite na 200 stupnjeva Celzijevih oko 20- 30 min dok se ne zarumeni.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr