Ljetno osvježenje

Nasljeđe Inka u namirnici koja putuje kroz vrijeme možete pripremiti i u ovom stoljeću u kombinaciji s kozicama, rajčicama i origanom, a prelivena bijelim vinom quinoa će vam zasigurno uljepšati dan.

Cherry rajčice prerežite na pola, položite rajčice s prerezanom stranom na lim za pečenje, poprskajte s jednom žlicom maslinovog ulja, lagano posolite i pošećerite.

Pecite 20 minuta ili dok ne omekšaju u zagrijanoj pećnici na 160°C.
Za to vrijeme preostalo maslinovo ulje zagrijte u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri.

Stavite nasjeckani luk i propirjajte 3-4 minute ili dok ne omekša.

Dodajte nasjeckani češnjak i čili papričicu i pirjajte dok ne omekšaju.

Dodajte quinou, promiješajte, umiješajte koncentrat rajčice i bijelo vino.

Pirjajte 1 minutu, dolijte oko 500 ml vode i kokošju kocku te pirjajte oko 20 minuta ili dok quinoa ne bude gotova, povremeno miješajući.

Umiješajte skuhane kozice, zatim ispečene cherry rajčice i polovicu nasjeckanog origana.

Posolite i poparite prema potrebi, a kuhanu quinou pri serviranju pospite s drugom polovicom nasjeckanog origana i poslužite.

Izvor: Coolinarika.com

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr