MLJAC!

KAKO ISPEĆI JAJA NA OKO U MIKROVALNOJ: Mali trik zahvaljujući kojem ovo jelo možete napraviti i na poslu

Tko kaže da na poslu morate jesti ili dosadna peciva iz kvartovske pekare ili preskupe ručkove iz dostave? Evo ideje.

Kod kuće vjerojatno neće pribjeći ovoj metodi jer, realno, imate tavicu i sve ostalo što vam je potrebno za ovu poslasticu, no što ako ste na poslu? Jaja na oko mogu biti vrlo jeftin gablec, ali vjerojatno se do sad niste odvažili isprobati ih u zajedničkoj uredskoj kuhinji.

Stoga donosimo vrlo jednostavno metodu za pripremu ovog brzinskog jela u običnoj mikrovalnoj pećnici za samo 45 sekundi.

Kako vam se jaja ne bi zalijepila za tanjur, svakako se preporučuje da tanjur ili posudicu u kojoj ćete pripremati jaje prethodno zagrijete i potom premažete maslacem, uljem, mašću ili nečim četvrtim na čemu volite pripremati jaja. Na to razbijete jaje i lagano nožem probušite žumanjak (na vrhu kako se ne bi razlilo). Ovaj korak potreban je kako jaje ne bi eksplodiralo u mikrovalnoj.

Ubacite tanjur s jajetom u mikrovalnu na 45-60 sekundi, ovisno o tome kakvu konzistenciju jajeta volite. Na gotovo jaje dodajte začine koje volite i to je to.

Toliko je jednostavno da ga može pripremiti i dijete. Evo dokaza.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr